Nieuws

16 september: Ledenborrel in Café op 2

door Gerda van Wees op 26 augustus 2016

Een keer per maand organiseert de PvdA in Almere haar rode borrel voor leden en geïnteresseerden in het gezellige Café op 2 (tegenover het Stadhuis). De eerste borrel van dit nieuwe seizoen vindt plaats op vrijdag 16 september van 18.00 – 20.00 uur en de eerste ronde wordt door ons betaald. PvdA Almere heeft een

lees verder »

GPS036 op Wereldfestival in Almere

door Gerda van Wees op 26 augustus 2016

GPS036 is een nieuw initiatief tot linkse samenwerking op verenigingsniveau van de partijen Groen Links, PvdA en SP in Almere. Deze partijen hebben standpunten gemeen op het gebied van wonen, zorg en armoedebeleid, maar ook over de multiculturele stad. Deze thema’s willen de linkse partijen in toenemende mate gezamenlijk uitdragen onder de noemer GPS036. De

lees verder »

Mededeling Fractie PvdA Almere n.a.v. nieuwsbericht

door Jerzy Soetekouw op 22 juli 2016

De PvdA Almere heeft in het nieuwsbericht “PvdA-ers praten met moslimjongeren over Turkije” kennisgenomen van de melding over het raadslid Kerim Iskender en de situatie in Turkije. In dit nieuwsbericht wordt gemeld dat “hij vindt dat Erdoğan de laatste jaren op een positieve manier zijn steentje heeft bijgedragen, en dat het nu lastig is in te schatten wie

lees verder »

Afscheid van een stille kracht

door John van der Pauw op 6 juli 2016

Op dinsdag 5 juli 2016 hebben familie, vrienden en (oud) collega’s afscheid genomen van Almeerder en sociaal democraat Leon Kokhuis. Met het overlijden van Leon verliest de Almeerse PvdA een gewaardeerde stille kracht van de sociaal democratie. Wij zullen hem missen.

lees verder »

Schriftelijke aanbevelingen

door Jerzy Soetekouw op 6 juli 2016

Geacht college, In uw nieuwe beleidsplan armoedebestrijding spreekt u nadrukkelijk het voornemen uit om voortaan evidence based te werken. De PvdA Almere onderschrijft deze ambitie om te werken vanuit een basis van vastgestelde feiten.

lees verder »

Dit is bepaald geen sinecure

3 juli 2016

Als journalist verklap je nooit je bronnen, toch doe ik het dit keer wel. Leon was mijn bron van inspiratie tijdens de eerste jaren van mijn journalistieke loopbaan in Almere. Twintig jaar geleden, het moet september zijn geweest, stapte ik een bedompt hok vol sigarettenrook aan de Edestraat in. Daar zat Leon iedere vrijdagavond te

lees verder »

PvdA Almere: “Succesvolle schuldenaanpak Vroeg Eropaf naar Almere”

22 juni 2016

De kogel lijkt door de kerk. Het heeft er alle schijn van dat ook Almere met de “Vroeg erop af-aanpak” gaat werken. Met deze aanpak volgt na een kleine huurachterstand direct een huisbezoek en een snel plan om orde op zaken te stellen. Elders is ‘Vroeg Eropaf’ succesvol. PvdA-raadslid Jerzy Soetekouw: “Invoeren van ‘Vroeg Eropaf’

lees verder »

Medemenselijkheid en brief- en woonadressen

door John van der Pauw op 13 juni 2016

De gemeente is verantwoordelijk voor het vastleggen van woon- en briefadressen van in de Basis registratie personen. Burgers zonder woonadres kunnen een nieuwe start maken met een briefadres. De correctie van een fout woonadres zou niet langer dan drie maanden tijd moeten kosten.

lees verder »

OID’s voor Bommelveste en de PvdA

door Hassan Buyatui op 12 juni 2016

In november 2011 zijn de eerste woningen van het appartementencomplex Bommelveste aan de Olivier B. Bommelhof opgeleverd. Een complex dat gold als een voorbeeld van modern bouwen. Een ding ontbrak: ondergrondse afvalcontainers (OID’s). Vijf jaar na de oplevering is een einde gekomen aan dat gemis.

lees verder »

Tariefdifferentiatie (Diftar) is niet nodig

door Hassan Buyatui op 9 juni 2016

Op donderdag 19 mei 2016 is het initiatiefvoorstel van de D66 ‘Afval scheiden loont echt’ in de raad besproken. De PvdA vond met name de timing van deze agendering zeer ongelukkig. Het college heeft net nieuwe plannen ontwikkeld om van Almere in 2020 een afvalloze stad te maken.

lees verder »