Nieuws

PvdA: “Stagecoördinator is cadeau van VVD aan ondernemers”

door Jerzy Soetekouw op 22 september 2014

Tijdens de Politieke Markt van afgelopen donderdag vond er een fel gesprek plaats over een motie van de VVD. De motie roept het College op om een Servicepunt Arbeidsmarkt en Onderwijs op het Ondernemersplein in het leven te roepen. 

lees verder »

Makkelijk meldingen doen over de openbare ruimte

door Hassan Buyatui op 15 september 2014

Gemeenten willen de openbare ruimte graag op orde houden. Ook Almere maakt daarbij gebruik van de ogen van Almeerders. De PvdA stelt voor om dat met een app eenvoudiger te maken.

lees verder »

Te lang wachten op een betaalbare aangepaste woning?

door John van der Pauw op 10 september 2014

Zijn er wel betaalbare huurwoningen voor mensen die de trap niet meer op en af kunnen? Dat wil de PvdA weten. Gehandicapte Almeerders blijken na twee jaar zoeken nog geen betaalbare aangepaste huurwoning te vinden.

lees verder »

PvdA in gesprek over ervaringen met de schuldhulpverlening

door Jerzy Soetekouw op 3 september 2014

De schuldhulpverlening in Almere is anderhalf jaar geleden veranderd. De PvdA nodigt Almeerders uit om hun ervaring te delen tijdens een thema-avond over de Almeerse schuldhulpverlening op woensdagavond 10 september 2014. Deze bijeenkomst vindt plaats in het PvdA-pand aan de Wisselweg 200 in Almere Stad.

lees verder »

Rode Borrel

2 september 2014

Beste partijgenoten, Aankomende vrijdag (5 september) is er weer Rode Borrel! U bent weer van harte welkom om 16.00. De Rode Borrels zijn informeel en vinden plaats op iedere eerste vrijdag van de maand vanaf 16.00. tot ongeveer 18.00. Locatie: Wisselweg 200 Als vrijwillige bijdrage kun je gerust een fles wijn, een pak frisdrank, een

lees verder »

Kandidaatstelling Provinciale Statenverkiezingen

28 augustus 2014

Het gewest Flevoland is opzoek naar kandidaten voor de Provinciale Statenverkiezingen van volgend jaar. Het bestuur van het gewest roept u dan ook op om u kandidaat te stellen. De verkiezingen vinden plaats op 18 maart 2015. Aanmelden kan via een brief of email met motivatie bij de secretaris (B.M. Werring): Emailadres: b.m.werring@hetnet.nl Per post

lees verder »

PauwNieuws: Sociale huur is duur

door John van der Pauw op 26 augustus 2014

Almere Dichtbij besteedde aandacht aan de gemiddelde prijs per vierkante meter die huurders moeten betalen voor een woning in de vrije sector. Die prijs is in Almere de laatste tijd gedaald. Ook de vraagprijs van Almere sociale huurwoningen lijkt te dalen.

lees verder »

Financiële strop dreigt voor alleenstaande ouders met een uitkering

door Jerzy Soetekouw op 19 augustus 2014

Alleenstaande ouders met een uitkering hebben in 2015 bijna € 500 minder te besteden. De uitkering van alleenstaande ouders wordt identiek aan die van andere alleenstaanden. Veel van die ouders krijgen grotendeels compensatie via het kindgebonden budget.

lees verder »

Opinie: Prijsplafond in de zorg

door Raymond Lozekoot op 18 augustus 2014

Wat mag een mensenleven kosten? De afgelopen jaren zijn de zorgkosten in Nederland snel gestegen. De verwachting is dat deze trend zich de komende jaren zal voortzetten. Mede hierdoor is de vraag ontstaan of een medische behandeling kan worden geweigerd omdat de kosten te hoog zijn.

lees verder »

Onduidelijkheid over hoogte bijstand bij oudere inwonende kinderen

door Jerzy Soetekouw op 15 augustus 2014

In 2013 is de gemeenteraad akkoord gegaan met aannames over het inkomen van oudere inwonende kinderen. Daardoor werd het voor Sociale Zaken makkelijker om de uitkering van de ouder vast te stellen. Die handigheid zorgt er voor dat ouders soms te weinig bijstand krijgen. De PvdA vraagt om opheldering.

lees verder »