Nieuws

Niemand tussen wal en schip

door John van der Pauw op 23 oktober 2014

De begroting voor 2015 is de eerste van deze coalitie. 2015 wordt een jaar met grote veranderingen. Almere mag meer gaan doen met minder. Er is zelfs minder geld om nieuwe dingen aan te jagen. Maar het is ook een begroting met een duidelijke waarborg: niemand zal tussen wal en schip vallen.

lees verder »

Gebrek aan woonruimte voor kwetsbare jongeren

door Ciska van Rijn op 22 oktober 2014
Foto Almere Dichtbij

Volgens Ciska van Rijn is er in Almere een tekort aan woonruimte voor kwetsbare jongeren. Hieronder een interview met haar over dit onderwerp.

lees verder »

Balkenendenorm voor Floriade-directeur

door Kerim Iskender op 18 oktober 2014

In 2022 is het zo ver, de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade, die eens in de 10 jaar in Nederland georganiseerd wordt en bezoekers uit de hele wereld trekt, zal dan plaatsvinden in Almere.

lees verder »

Bijeenkomst: is Almere klaar om de taken voor Jeugd, Zorg en Participatie over te nemen?

16 oktober 2014

Op dinsdag 21 oktober om 20.00 in ons PvdA Huis Wisselweg 200 organiseren Ciska van Rijn en Jerzy Soetekouw van onze PvdA-fractie Almere voor leden en belangstellenden een bijeenkomst over een aantal taken, die van de rijksoverheid overgeheveld worden naar de gemeente.

lees verder »

Conceptverslag ALV

16 oktober 2014

Onder dit bericht vindt u het conceptverslag van de ALV van 23 september. Het verslag wordt vastgesteld op de volgende ALV.

lees verder »

Gezocht: actieve leden die willen werken aan werk

door Jerzy Soetekouw op 11 oktober 2014

De komende periode wil de PvdA aan de slag om de werkloosheid in Almere terug te dringen en mensen een perspectief op een baan te geven. De gemeenteraadsfractie van de Almeerse PvdA zoekt leden die mee willen denken aan het organiseren van werk. De projectgroep Werk & Re-integratie heeft plaats voor twee vrijwilligers die graag

lees verder »

PvdA Almere: geslaagd gesprek over schuldhulpverlening

door John van der Pauw op 8 oktober 2014

Op 10 september 2014 is de fractie van de PvdA in gesprek gegaan met schuldenaren en anderen met ervaringen over de schuldhulpverlening in Almere. Die gedeelde ervaringen zijn aanleiding om nog eens goed te kijken of wat fout gaat beter kan en wat goed gaat goed kan blijven.

lees verder »

De raad als democratische waarborg?

door John van der Pauw op 2 oktober 2014

In de lokale democratie werken raad en burgemeester en wethouders samen in het belang van de stad. De gemeenteraad stelt kaders en controleert. Burgemeester en wethouders voeren uit.

lees verder »

PvdA: “Stagecoördinator is cadeau van VVD aan ondernemers”

door Jerzy Soetekouw op 22 september 2014

Tijdens de Politieke Markt van afgelopen donderdag vond er een fel gesprek plaats over een motie van de VVD. De motie roept het College op om een Servicepunt Arbeidsmarkt en Onderwijs op het Ondernemersplein in het leven te roepen. 

lees verder »

Makkelijk meldingen doen over de openbare ruimte

door Hassan Buyatui op 15 september 2014

Gemeenten willen de openbare ruimte graag op orde houden. Ook Almere maakt daarbij gebruik van de ogen van Almeerders. De PvdA stelt voor om dat met een app eenvoudiger te maken.

lees verder »