Nieuws

Meerderheid voor woonlastenfonds 2016

door Jerzy Soetekouw op 17 september 2016

Hoge huren maken wonen in Almere onbetaalbaar voor huurders met een smalle beurs. Het Almeerse Woonlastenfonds biedt daar enige compensatie voor. Dankzij PvdA, D66, Leefbaar Almere, SP, CDA, GroenLinks en AP/OPA kunnen huurders met een laag inkomen op een bijdrage van de gemeente rekenen.

lees verder »

PvdA-raadslid Soetekouw: “Almeerders moeten krijgen waar ze recht op hebben”

door Jerzy Soetekouw op 15 september 2016

Voor het zomerreces stond het nieuwe armoedebeleid op de agenda van de Almeerse gemeenteraad. Op 8 september is deze bespreking afgerond met de stemming over de laatste motie bij dit nieuwe beleid. PvdA-raadslid Jerzy Soetekouw speelde een opvallende rol tijdens de besprekingen.

lees verder »

PvdA Almere ontdekt landelijke rekenfout in Berekenuwrecht.nl

door Jerzy Soetekouw op 13 september 2016

BerekenUwRecht.nl berekent niet foutloos alle aanspraken. Dat heeft het Almeerse College moeten constateren naar aanleiding van vragen van de PvdA.

lees verder »

Innovatie met echte banen

door John van der Pauw op 8 september 2016

In Almere gebeurt van alles. Veel op basis van routine en ervaring. Almere is ook een stad van nieuwe initiatieven. Innovatie moet zorgen voor nieuwe banen voor Almeerders met weinig kansen op de arbeidsmarkt. De PvdA wil echte banen met een normaal loon. Dat heeft het college toegezegd.

lees verder »

Workshop over White Privilege op 28 september

door Gerda van Wees op 7 september 2016

White Privilege in Nederland? ‘White privilege’ is een term overgevlogen uit de Verenigde Staten. Letterlijk komt het erop neer dat bepaalde (blanke) groepen genieten van (onbewuste) privileges en voordelen in onze samenleving, zoals kennis en gebruik van bepaalde netwerken of het in aanmerking komen voor bepaalde kansen. Deze voordelen zijn niet altijd even zichtbaar en

lees verder »

PvdA Almere start politiek seizoen met een wissel

6 september 2016

Op donderdag 1 september is het nieuwe politieke seizoen officieel van start gegaan met de Politieke Markt. De Almeerse PvdA-fractie verwelkomt Erik Theunissen en ziet Tristan Salomons vertrekken.

lees verder »

16 september: Ledenborrel in Café op 2

door Gerda van Wees op 26 augustus 2016

Een keer per maand organiseert de PvdA in Almere haar rode borrel voor leden en geïnteresseerden in het gezellige Café op 2 (tegenover het Stadhuis). De eerste borrel van dit nieuwe seizoen vindt plaats op vrijdag 16 september van 18.00 – 20.00 uur en de eerste ronde wordt door ons betaald. PvdA Almere heeft een

lees verder »

GPS036 op Wereldfestival in Almere

door Gerda van Wees op 26 augustus 2016

GPS036 is een nieuw initiatief tot linkse samenwerking op verenigingsniveau van de partijen Groen Links, PvdA en SP in Almere. Deze partijen hebben standpunten gemeen op het gebied van wonen, zorg en armoedebeleid, maar ook over de multiculturele stad. Deze thema’s willen de linkse partijen in toenemende mate gezamenlijk uitdragen onder de noemer GPS036. De

lees verder »

Mededeling Fractie PvdA Almere n.a.v. nieuwsbericht

door Jerzy Soetekouw op 22 juli 2016

De PvdA Almere heeft in het nieuwsbericht “PvdA-ers praten met moslimjongeren over Turkije” kennisgenomen van de melding over het raadslid Kerim Iskender en de situatie in Turkije. In dit nieuwsbericht wordt gemeld dat “hij vindt dat Erdoğan de laatste jaren op een positieve manier zijn steentje heeft bijgedragen, en dat het nu lastig is in te schatten wie

lees verder »

Afscheid van een stille kracht

door John van der Pauw op 6 juli 2016

Op dinsdag 5 juli 2016 hebben familie, vrienden en (oud) collega’s afscheid genomen van Almeerder en sociaal democraat Leon Kokhuis. Met het overlijden van Leon verliest de Almeerse PvdA een gewaardeerde stille kracht van de sociaal democratie. Wij zullen hem missen.

lees verder »