Nieuws

Stop op instroom in jeugdhulp opgeheven

door Ciska van Rijn op 17 oktober 2016

Op maandag 10 oktober jl. werden we als fractie onaangenaam verrast door berichten uit de media. Er zou een stop zijn op de instroom bij de jeugdhulp. Meerdere fracties wilden daar zo snel mogelijk opheldering over van het college.

lees verder »

Jerzy Soetekouw opvolger John van der Pauw

9 oktober 2016

John van der Pauw heeft de voorzittershamer van de PvdA-fractie doorgegeven aan Jerzy Soetekouw. De verjongde PvdA-fractie heeft nu ook een jonge voorzitter.

lees verder »

Almere bij de 200.000ste inwoner

door Tjeerd Herrema op 3 oktober 2016

De stad groeit: Almere groeit, de 200.000ste inwoner heeft de snelst groeiende stad van Nederland in het Nieuwe Land gevonden. Welkom, welkom, welkom!!!

lees verder »

Regenboogbuurt behoudt kleur

door Ciska van Rijn op 29 september 2016

De Regenboogbuurt is in de jaren negentig gebouwd. Bij de opzet van de wijk is zeer zorgvuldig een kleurenstramien bedacht. Dit is heel bijzonder, want de Regenboogbuurt is hiermee de grootste woonwijk in Europa die op kleur is gebaseerd.

lees verder »

Scholieren willen ‘schoner Almere’

27 september 2016

,,We willen een mooier en schoner Almere.” Dat is de opvatting van Casper Schute, Marvin Elshot en Melvin ter Wal, drie 6 vwo-leerlingen van Helen Parkhurst. Zij zijn een ‘meesterproef’ gestart en verdiepen zich in biologisch afval en het recyclen daarvan.

lees verder »

Meerderheid voor woonlastenfonds 2016

door Jerzy Soetekouw op 17 september 2016

Hoge huren maken wonen in Almere onbetaalbaar voor huurders met een smalle beurs. Het Almeerse Woonlastenfonds biedt daar enige compensatie voor. Dankzij PvdA, D66, Leefbaar Almere, SP, CDA, GroenLinks en AP/OPA kunnen huurders met een laag inkomen op een bijdrage van de gemeente rekenen.

lees verder »

PvdA-raadslid Soetekouw: “Almeerders moeten krijgen waar ze recht op hebben”

door Jerzy Soetekouw op 15 september 2016

Voor het zomerreces stond het nieuwe armoedebeleid op de agenda van de Almeerse gemeenteraad. Op 8 september is deze bespreking afgerond met de stemming over de laatste motie bij dit nieuwe beleid. PvdA-raadslid Jerzy Soetekouw speelde een opvallende rol tijdens de besprekingen.

lees verder »

PvdA Almere ontdekt landelijke rekenfout in Berekenuwrecht.nl

door Jerzy Soetekouw op 13 september 2016

BerekenUwRecht.nl berekent niet foutloos alle aanspraken. Dat heeft het Almeerse College moeten constateren naar aanleiding van vragen van de PvdA.

lees verder »

Innovatie met echte banen

door John van der Pauw op 8 september 2016

In Almere gebeurt van alles. Veel op basis van routine en ervaring. Almere is ook een stad van nieuwe initiatieven. Innovatie moet zorgen voor nieuwe banen voor Almeerders met weinig kansen op de arbeidsmarkt. De PvdA wil echte banen met een normaal loon. Dat heeft het college toegezegd.

lees verder »

Workshop over White Privilege op 28 september

door Gerda van Wees op 7 september 2016

White Privilege in Nederland? ‘White privilege’ is een term overgevlogen uit de Verenigde Staten. Letterlijk komt het erop neer dat bepaalde (blanke) groepen genieten van (onbewuste) privileges en voordelen in onze samenleving, zoals kennis en gebruik van bepaalde netwerken of het in aanmerking komen voor bepaalde kansen. Deze voordelen zijn niet altijd even zichtbaar en

lees verder »