Nieuws

Uitnodiging bijeenkomst: “Van ‘Rood voor Groen’ tot een busbaan op de Stichtse Kant”

door Hassan Buyatui op 11 februari 2016

Almere is een jonge groeiende stad. Ook een jonge stad heeft beheer en onderhoud nodig. Hoe ouder de stad, hoe meer onderhoud en hoe meer het onderhoud kost. Mede als gevolg van de economische recessie bezuinigt ook de gemeente Almere sinds 2010 op het beheer en onderhoud van de openbare ruimte.

lees verder »

Wat gij niet wilt dat u geschiedt…

8 februari 2016

Burgemeester Franc Weerwind heeft een bijeenkomst met omstreden Islamitische predikers niet verboden. Twee partijen met ‘vrijheid’ in hun vaandel eisten van de burgemeester dat hij de ‘randen van de wet’ zou opzoeken.

lees verder »

PvdA Chinadebat 19 januari 2016

door Ellie Teunissen op 27 januari 2016

China is booming. Als er ergens economische ontwikkelingen in de wereld plaats vinden, dan is het in China. Nederland is voor China een speldeknop en gemeentes moeten niet alleen regionaal, maar vooral ook Europees samenwerken om gehoord te worden. De PvdA moet zich actief mengen in de dialoog met China. Zo stelde Marit Maij, Tweede

lees verder »

Verplichte taalcursus voor Almeerders met Hollands hbo-diploma?

door Jerzy Soetekouw op 20 januari 2016

De PvdA Almere heeft schriftelijke vragen gesteld over een brief die aan bijstandsgerechtigden is verstuurd. Deze brief over een taaleis lijkt verstuurd naar alle bijstandsgerechtigde Almeerders. Waarom trekt de PvdA aan de bel? Een gesprek met Jerzy Soetekouw over de inzet van schaarse middelen en de vraag hoe goed Sociale Zaken haar klanten kent.

lees verder »

PvdA Almere laat gezicht zien in Almere Stad-West

door Jerzy Soetekouw op 11 januari 2016

Op vrijdag 8 januari ging een delegatie van de PvdA Almere op werkbezoek in Almere Stad-West. Met de fiets werd een bezoek gebracht aan verschillende initiatieven in het stadsdeel. Het programma werd onder meer samengesteld door de gebiedsmanager Gerard Kok. In totaal deden er ruim vijftien mensen mee aan de stadstoer.

lees verder »

PvdA: “Directie Tomingroep moet versneld deel salaris inleveren”

door Jerzy Soetekouw op 7 januari 2016

De directie van de Tomingroep moet zo snel mogelijk een deel van haar salaris inleveren. Dat was de strekking van de motie die, op initiatief van de PvdA, door de meerderheid van de raad werd aangenomen. Hiermee willen de Almeerse partijen het salaris van de directie zo snel mogelijk terugbrengen naar de norm van de

lees verder »

Gezocht: mensen met politieke ambitie

6 januari 2016

De PvdA fractie biedt mensen met een interesse in de politiek een unieke kans om een aantal maanden met de fractie mee te lopen, om zo alle ins and outs van de Almeerse politiek te leren kennen. Geïnteresseerd? Lees dan verder!

lees verder »

Verslag ledenvergadering oktober 2015

5 januari 2016

Als je op ‘lees verder’ klikt vind je een link naar het verslag van de Algemene Ledenvergadering van 27 oktober 2015. Verslag ALV PvdA Almere 27 okt 2015

lees verder »

PvdA & AP/OPA: “Zorg onbetaalbaar voor Almeerders met schulden”

door Jerzy Soetekouw op 3 januari 2016

De PvdA en AP/OPA willen weten of Almeerders met schulden over kunnen stappen naar de collectieve zorgverzekering. Zij hebben hierover schriftelijke vragen gesteld aan burgemeester & wethouders. Aanleiding voor deze vragen is de brief die Almeerders met een laag inkomen hebben ontvangen.

lees verder »

De beste wensen voor 2016

door John van der Pauw op 3 januari 2016

De nieuwjaarduik op het surfstrandje van Almere Haven om 12.00 uur is een traditie. Dat daar erwtensoep bij gegeten wordt is al evenzeer traditie. Dat de PvdA Almere daar Glühwein en warme chocolademelk bij schenkt is onderdeel van die Almeerse traditie.

lees verder »