Nieuws

Een precair dossier: precariobelasting in Almere

door Ricardo Grauwde op 24 juli 2014

De gemeente is eigenaar van de openbare ruimte en verantwoordelijk voor de kwaliteit van de openbare ruimte. Ondernemers maken graag gebruik van die ruimte met reclameborden en terrassen. Van de VVD hoeven ze daar binnenkort niets meer voor te betalen. Alleen de PvdA en GroenLinks vonden dat geen goed plan.

lees verder »

PvdA: corporaties ook verantwoordelijk voor schulddienstverlening

door Jerzy Soetekouw op 10 juli 2014

Op 5 juni 2014 is de motie ‘Schulddienstverlening: ‘Er Op Af’’ door de meerderheid van de Almeerse gemeenteraad aangenomen. Het PvdA-initiatief is mede ondertekend door GroenLinks en D66. De PvdA blikt tevreden terug op een geslaagde politieke actie.

lees verder »

Reactie op vragen PvdA: Spanningsveldbrug is gerepareerd

door Hassan Buyatui op 6 juli 2014

Eind mei 2014 bleek dat de fietsbrug van het Spanningsveldpad naar het Fontanapad afgesloten was. Dat was al meer dan vijf maanden het geval. Een stad die fietsstad wil worden moet een fietsbrug niet ongeveer een half jaar onbegaanbaar laten zijn. Reden voor de PvdA om vragen aan het College te stellen.

lees verder »

De Rode Borrel

3 juli 2014

Beste partijgenoten, Zoals de meeste van jullie wel weten hebben we tijdelijk een prachtig, nieuw Partijhonk aan de Wisselweg 200. Naast hele serieuze inhoudelijke activiteiten is daar gelukkig ook ruimte voor informele ontmoetingen met diverse partijgenoten. Daarom starten we met ‘De Rode Borrel’. U bent van harte welkom voor onze eerste Rode Borrel op 4

lees verder »

Een afgetrainde fractie

26 juni 2014

Met een stevig verjongde fractie is de PvdA aan een nieuwe periode van vier jaar gemeentepolitiek begonnen. Met een mix van veel vers bloed en langjarige ervaring is de fractie twee dagen aan het trainen geweest in Egmond aan Zee.

lees verder »

Een katalysator voor de kracht van de stad

29 mei 2014

Op dinsdag 20 mei heeft de gemeenteraad het coalitieakkoord ‘De kracht van de Stad’ besproken. Tijdens die bijeenkomst is afscheid genomen van vertrekkende collegeleden en zijn de nieuwe wethouders benoemd. John van der Pauw is gelukkig geen onheilsprofeet. Het nieuwe coalitieakoord spreekt de PvdA zeer aan.

lees verder »

PvdA Almere zoekt nieuwe bestuursleden

28 mei 2014

De afdeling van de PvdA Almere is opzoek naar nieuwe bestuursleden. Op de algemene Ledenvergadering van dinsdag 24 juni zal er een nieuw afdelingsbestuur gekozen worden. Hieronder vind je de profielen voor de verschillende functies binnen het bestuur. Heeft u interesse in een van de functies? Neem dan contact op met de voorzitter (Hattum Palma)

lees verder »

Ga in ieder geval stemmen!

20 mei 2014

Donderdag 22 mei gaan we weer naar de stembus, dit keer worden de leden van het Europese Parlement gekozen. Lijsttrekker Paul Tang en zijn team zijn al druk bezig met de verkiezingscampagne al merk je er misschien nog niet al te veel van. De Europese verkiezingen leven niet erg bij de kiezers zo leert de

lees verder »

Ledenvergadering zaterdag 17 mei een uur later

16 mei 2014

Omdat de ruimte niet om 16.00 maar pas om 17.00 beschikbaar is, is de ledenvergadering over het coalitieakkoord om 17.00. Voor het akkoord zie bijlage. Coalitieakkoord Almere 2014-2018

lees verder »

De kracht van de stad – Coalitieakkoord Almere 2014-2018

15 mei 2014

Op donderdag 15 mei 2014 hebben de onderhandelaars van D66, PvdA, VVD, Leefbaar Almere en CDA aan de pers bekend gemaakt dat het deze partijen gelukt is om een coalitieakkoord te sluiten. Dat akkoord heeft de titel ‘De kracht van de stad’ gekregen. Tijdens een persconferentie hebben de onderhandelaars het akkoord bekend gemaakt en een

lees verder »