Nieuws

Geen vuilnismannen en -vrouwen in het stadscentrum, OAT blijft

door John van der Pauw op 26 november 2014

In 1998 is het idee ontstaan om het afval in het nieuwe stadscentrum niet meer te verwijderen met vuilnismannen, maar met een technisch hoogstandje: een ondergronds afval transportsysteem (OAT).

lees verder »

Concept verkiezingsprogramma provinciale staten verkiezingen

26 november 2014

In de bijlage vindt u het concept verkiezingsprogramma provinciale staten verkiezingen. Het verkiezingsprogramma wordt besproken tijdens de ALV op 2 december (klik voor meer info). En vastgesteld tijdens de Gewestelijke Vergadering op 13 december. 100% versie concept verkiezingsprogramma PS 2015

lees verder »

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering en Wonen in Almere

26 november 2014

Wij nodigen u van harte uit voor de Algemene Ledenvergadering op 2 december a.s. In ons PvdA huis – Wisselweg 200 te Almere Aanvang 20.00 uur Na de Algemene Ledenvergadering zal onder leiding van de fractievoorzitter John van der Pauw een discussie worden gevoerd over wonen in Almere. Het coalitieakkoord ‘De Kracht van de Stad’

lees verder »

Studiedag: de Schilderswijk en de Staten Generaal

door John van der Pauw op 19 november 2014

De fractie van de PvdA heeft op 7 november 2014 een ontdekkingstocht door delen van Den Haag gemaakt. Een tocht door twee delen van ’s Gravenhage die dankzij de media landelijk befaamd zijn: de Schilderwijk en het Binnenhof. In beide stadsdelen is de Almeerse PvdA-fractie rondgeleid door een Duivesteijn: Peter en Adri.

lees verder »

Woensdag spreekuur PvdA Ombudsteam

door John van der Pauw op 16 november 2014

Het PvdA Ombudsteam houdt elke maand op woensdag twee inloopspreekuren in het Stadhuis. Op woensdag 19 november 2014 kunnen Almeerders het team van 13.00 tot 15.00 uur om raad vragen in de fractiekamer van de PvdA.

lees verder »

“Zo zijn onze manieren”

door John van der Pauw op 15 november 2014

Bij de start van deze raadsperiode is gesproken over de mores van de gemeenteraad. Zo’n eenmalig gesprek zorgt niet als vanzelf voor betere manieren. Wie geen argumenten heeft roept ‘onzin’ of ‘klinkklare nonsens’. Ook tegen beter weten in. Zegt dat iets over manieren van de schreeuwer of over zijn rechtsstatelijke grondhouding?

lees verder »

Het PvdA Ombudsteam

door John van der Pauw op 9 november 2014

Almere is inmiddels een bruisende stad geworden. Mensen leven met en naast elkaar. Voor de een lijkt het leven probleemloos, voor de ander kan het leven een aaneenschakeling van vervelende ervaringen zijn.

lees verder »

PvdA Almere: “Maak eind aan wachtlijsten peuterspeelzaal”

door Jerzy Soetekouw op 4 november 2014

In het najaar van 2014 telt de gemeente Almere een wachtlijst van 251 peuters voor peuterspeelzaalplekken. Daarom doet de PvdA graag mee aan een initiatief om de wachtlijsten voor de peuterspeelzalen definitief aan te pakken.

lees verder »

Rode Borrel

3 november 2014

Beste partijgenoten, Aankomende vrijdag (7 november) is er weer Rode Borrel! U bent weer van harte welkom om 16.00. De Rode Borrels zijn informeel en vinden plaats op iedere eerste vrijdag van de maand vanaf 16.00. tot ongeveer 18.00. Locatie: Wisselweg 200 Als vrijwillige bijdrage kun je gerust een fles wijn, een pak frisdrank, een

lees verder »

PvdA start digitaal meldpunt afvaldumping

door John van der Pauw op 1 november 2014

De gemeente zamelt op verschillende manieren afval in. Niet iedereen levert het afval keurig in via een van die opties. De PvdA heeft een digitaal meldpunt afvaldumping geopend.

lees verder »