Nieuws

Rode Kerstborrel

9 december 2014

Beste partijgenoten, Aankomende vrijdag (12 december) is er weer Rode Borrel! U bent weer van harte welkom om 16.30. De Rode Borrels zijn informeel en vinden plaats op iedere eerste vrijdag van de maand vanaf 16.30 en duren sowieso tot 18.00 (maar lopen meestal uit). In verband met sinterklaasavond is de Rode Borrel dit keer

lees verder »

Het PvdA Ombudsteam Almere is op zoek naar aanvulling van het team

7 december 2014

In 2004 hebben At Kasbergen en Ton van Meurs het Ombudsteam van de PvdA Almere landelijke bekendheid bezorgd door hun oplossing voor afsluiting van elektra van de prepaid energiemeter. Sinds september 2014 is er een doorstart gemaakt met het Ombudsteam.

lees verder »

Gemeente verantwoordelijk voor Jeugd en MeeDoen

door Ciska van Rijn op 7 december 2014

In de afgelopen maanden heeft de gemeenteraad besluiten genomen over het Jeugdbeleid en oude en nieuwe taken die onder de Wet maatschappelijke ondersteuning vallen.

lees verder »

PvdA tevreden over begrotingsbehandeling

door Ciska van Rijn op 6 december 2014

Op 13 november 2014 is de begroting 2015 van gemeente Almere door de gemeenteraad vastgesteld. In deze begroting zijn de financiële gevolgen van het coalitieakkoord verwerkt. Vanwege noodzakelijke bezuinigingen zijn de aanjaaggelden voor Cultuur, Economie en Onderwijs iets lager uitgevallen.

lees verder »

Geen vuilnismannen en -vrouwen in het stadscentrum, OAT blijft

door John van der Pauw op 26 november 2014

In 1998 is het idee ontstaan om het afval in het nieuwe stadscentrum niet meer te verwijderen met vuilnismannen, maar met een technisch hoogstandje: een ondergronds afval transportsysteem (OAT).

lees verder »

Concept verkiezingsprogramma provinciale staten verkiezingen

26 november 2014

Het concept verkiezingsprogramma voor de Provinciale Staten-verkiezingen is gereed. Het verkiezingsprogramma wordt besproken tijdens de ALV op 2 december (klik voor meer info). Het programma wordt vastgesteld tijdens de Gewestelijke Vergadering op 13 december. 100% versie concept verkiezingsprogramma PS 2015

lees verder »

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering en Wonen in Almere

26 november 2014

Wij nodigen u van harte uit voor de Algemene Ledenvergadering op 2 december a.s. In ons PvdA huis – Wisselweg 200 te Almere Aanvang 20.00 uur Na de Algemene Ledenvergadering zal onder leiding van de fractievoorzitter John van der Pauw een discussie worden gevoerd over wonen in Almere. Het coalitieakkoord ‘De Kracht van de Stad’

lees verder »

Studiedag: de Schilderswijk en de Staten Generaal

door John van der Pauw op 19 november 2014

De fractie van de PvdA heeft op 7 november 2014 een ontdekkingstocht door delen van Den Haag gemaakt. Een tocht door twee delen van ’s Gravenhage die dankzij de media landelijk befaamd zijn: de Schilderwijk en het Binnenhof. In beide stadsdelen is de Almeerse PvdA-fractie rondgeleid door een Duivesteijn: Peter en Adri.

lees verder »

Woensdag spreekuur PvdA Ombudsteam

door John van der Pauw op 16 november 2014

Het PvdA Ombudsteam houdt elke maand op woensdag twee inloopspreekuren in het Stadhuis. Op woensdag 19 november 2014 kunnen Almeerders het team van 13.00 tot 15.00 uur om raad vragen in de fractiekamer van de PvdA.

lees verder »

“Zo zijn onze manieren”

door John van der Pauw op 15 november 2014

Bij de start van deze raadsperiode is gesproken over de mores van de gemeenteraad. Zo’n eenmalig gesprek zorgt niet als vanzelf voor betere manieren. Wie geen argumenten heeft roept ‘onzin’ of ‘klinkklare nonsens’. Ook tegen beter weten in. Zegt dat iets over manieren van de schreeuwer of over zijn rechtsstatelijke grondhouding?

lees verder »