Nieuws

Floriade 2022

door Kerim Iskender op 16 juli 2015

In 2022 organiseert onze stad een prachtig evenement. De Floriade zal in de aanloop naar 2022 veel Almeerders aan een baan helpen. Die wereldtentoonstelling zal een flinke stimulans zijn voor de Almeerse economie en zal onze stad laten doorgroeien verduurzamen.

lees verder »

Het Ombudsteam breidt uit!

7 juli 2015

Het Ombudsteam van PvdA Almere heeft twee nieuwe leden mogen toevoegen. Namelijk Nancy Wolly en Roy Dannerag. Het Ombudsteam Almere is een initiatief van de lokale PvdA en het team staat klaar om u te helpen met vragen of problemen waar u zelf niet meer uitkomt. De hulp is gratis! Het team is telefonisch bereikbaar

lees verder »

Raad op straat

1 juli 2015

Inwoners klagen vaak dat de politieke partijen zich alleen in verkiezingstijd op straat laten zien. Het tegendeel is waar. De fracties van de Almeerse partijen gaan regelmatig op pad. De Pvda liep vorige week mee met het buurtpreventieteam in Waterwijk.

lees verder »

Naar een nieuwe Almeerse huisvestingsverordening

door John van der Pauw op 20 juni 2015

Burgemeester en wethouders hebben een nieuwe huisvestingsverordening laten maken. Daar hoort een analyse bij van de noodzaak om het instrument van de huisvestingsvergunning te gebruiken. Sociale huurwoningen zijn in Almere schaars. Die schaarse woningen worden steeds duurder.

lees verder »

Uitnodiging – In gesprek over wonen in Almere

17 juni 2015

Wonen (een dak boven je hoofd) is een van de basisbehoeften van elke mens en een grondrecht. Maar is dit recht ook voor iedereen toegankelijk? De huizenmarkt trekt aan, de hypotheekrente is laag en de makelaars geven aan dat er weer meer woningen verkocht worden.

lees verder »

Gemeenteraad praat terug tegen verkondigers van extreme opvattingen

door John van der Pauw op 6 juni 2015

De Almeerse gemeenteraad stelt het niet op prijs dat extremistische predikers een podium krijgen in Almere. Dat heeft de gemeenteraad met een motie duidelijk gemaakt. De motie is door alle raadsleden ondersteund. Fractievoorzitter John van der Pauw vertelt waarom de PvdA voor de motie heeft gestemd.

lees verder »

Kunst met een grote K(AF)

door Ricardo Grauwde op 2 juni 2015

Het imposante gebouw aan het Weerwater, de Schouwburg Almere, ondergaat de komende jaren een transformatie. Er komen voorstellingen op het gebied van theater, kunst, architectuur en muziek. De afgelopen weken is dit nieuwe concept, de Kunstlinie Almere Flevoland (KAF), meerdere keren negatief in het nieuws geweest.

lees verder »

“Overwaarde koophuis dupeert bewoners”

door Jerzy Soetekouw op 20 mei 2015

De PvdA Almere heeft geconstateerd dat verschillende Almeerders met een laag inkomen op dit moment geen kwijtschelding krijgen voor de gemeentelijke belastingen. Op grond van hun lage inkomen zouden zij daar wel recht op hebben, maar vanwege de vermeende overwaarde van hun koopwoning worden de gemeentelijke aanslagen niet kwijtgescholden.

lees verder »

Uitnodiging: Meedenken over sociale en culturele projecten voor Almere!

18 mei 2015

Onder de titel “Meedenken over sociale en culturele projecten voor Almere!” organiseert de PvdA Afdeling Almere op dinsdagavond 26 mei aanstaande een themabijeenkomst waarbij wij met u willen brainstormen over projecten die via Fonds Verstedelijking Almere (FVA) kunnen worden gerealiseerd.

lees verder »

Bed, Bad en Brood voor uitgeprocedeerde asielzoekers

15 mei 2015

Onlangs is het kabinet tot een nieuwe regeling gekomen voor de opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers, de Bed-Bad-Brood-regeling. Na 15 juni 2015 zullen met name de vijf grootste gemeenten uitgeprocedeerde asielzoekers opvangen. Naast Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven zal ook Ter Apel de opvang van deze mensen verzorgen. Voor uitgeprocedeerde asielzoekers, die niet willen

lees verder »