Nieuws

Uitnodiging Thema-avond Werk

door Jerzy Soetekouw op 14 april 2015

Volgende week is het al zo ver: een speciale thema-avond over werk en re-integratie! Met veel plezier nodigen wij u uit voor deze avond. Wij willen graag met u in gesprek over uw ervaringen en/of ideeën bij dit thema.

lees verder »

PvdA Meldpunt aanrijdingen Evenaar Almere Buiten

door Hassan Buyatui op 13 april 2015

Het aantal aanrijdingen op de Evenaar in Almere Buiten lijkt toe te nemen. Als de economische activiteit rond de Evenaar groeit, zal dat zorgen voor meer verkeer en een grotere kans op aanrijdingen. Om daar een goed beeld van te krijgen heeft de PvdA een Meldpunt Aanrijdingen Evenaar geopend op Facebook.

lees verder »

PvdA & FNV samen in actie voor een eerlijke arbeidsmarkt

door Jerzy Soetekouw op 10 april 2015

De Almeerse PvdA-fractie en FNV Lokaal zullen samen in actie komen voor eerlijk werk en een fatsoenlijk loon. In een gesprek zijn afspraken gemaakt over een toekomstige samenwerking tussen de twee partijen. Inzet: een goede naleving van de CAO’s door de lokale ondernemingen en de aanpak van discriminatie op de arbeidsmarkt.

lees verder »

PvdA Werkgroep “Werk” op bezoek bij Participatiefabriek

door Jerzy Soetekouw op 8 april 2015

Op woensdag 1 april ging een afvaardiging van de Almeerse PvdA op bezoek bij de Participatiefabriek. De Participatiefabriek is een werkervaringsproject van De Schoor. Daarnaast richt de Participatiefabriek zich op de buurt en organiseert verschillende activiteiten en bijeenkomsten. De PvdA nam een kijkje in de keuken en ging in gesprek met coördinator Ineke van Galen.

lees verder »

PvdA-raadslid Buyatui: “De stad maken wij samen”

door Hassan Buyatui op 6 april 2015

Tijdens nieuwjaarsnacht 2015 is vlakbij gezondheidscentrum De Boog te Kruidenwijk een duobak, inclusief inhoud, in de fik gegaan. Midden op het pad dat bestemd is voor mindervalide patiënten bleef er gesmolten plastic aan de stoeptegels vastkleven.

lees verder »

PvdA Almere stelt vragen over beëindiging startersbeurs

door Jerzy Soetekouw op 5 april 2015
Foto Startersbeurs

Sinds het begin van dit jaar is de startersbeurs ‘helaas niet meer beschikbaar’ voor inwoners van Almere. Via de gemeentelijke website https://www.almere.nl/werken wordt er echter nog altijd verwezen naar deze startersbeurs, die ontwikkeld is om jongeren een nieuw perspectief en een betere positie op de arbeidsmarkt te bieden.

lees verder »

Rode borrel

1 april 2015

Aankomende (goede) vrijdag (3 april) is er weer Rode Borrel! U bent weer van harte welkom om 16.00u. De Rode Borrels zijn informeel en vinden plaats op iedere eerste vrijdag van de maand vanaf 16.00u. tot ongeveer 18.00u. Let op!!! Helaas hebben we ons pand aan de Wisselweg moeten verlaten, maar gelukkig hebben we tijdig

lees verder »

Naar een nieuw sociaal Europa

15 maart 2015

In een nieuw sociaal Europa hebben zoveel mogelijk mensen een baan met een fatsoenlijk loon. Een nieuw sociaal Europa heeft een sterk stelsel van sociale zekerheid. Een nieuw sociaal Europa heeft een voortrekkersrol als het gaat om duurzaamheid en circulaire economie. Na de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal en het (huidige) neoliberale Europa waar

lees verder »

Kieskompas voor Waterschapsverkiezingen

11 maart 2015

De waterschapsverkiezingen van 18 maart komen inmiddels dichtbij. Weet je nog niet waar je op gaat stemmen? Het Kieskompas kan je een handje helpen!

lees verder »

Uitnodiging ALV-PvdA 11 maart 20.00 u

9 maart 2015

Wij nodigen u van harte uit om met ons van gedachten te wisselen over het belang van het Waterschap Zuiderzeeland en het belang van de provincie voor Almere. Op woensdag 11 maart van 20.00 u. -22.30 u. Wisselweg 200. Jan Nieuwenhuis, hoogste PvdA-er op de lijst WW&N voor het waterschap, tevens plaatsvervangend dijkgraaf, informeert u

lees verder »