Nieuws

‘’Global is local’’: Discussie met Michiel Servaes en Joshka Wessels over militaire inmenging van Nederland in Syrië

15 mei 2016

Op dinsdagavond 19 april kwamen leden van de PvdA en andere geïnteresseerden, waaronder Syrische Nederlanders, in Almere bij elkaar voor een thema bijeenkomst over de Nederlandse militaire interventie in Syrië. De hoofdvraag was of interventie een druppel op een gloeiende plaat was of een waardevolle bijdrage uit solidariteit met de Syrische bevolking? ” De avond

lees verder »

Het rode bloed kruipt waar het niet gaan kan

door John van der Pauw op 1 mei 2016

De verenigingszin lijkt te tanen in Nederland. Het individualisme wint terrein en het verenigingsleven is tanend. Toch bestaan ze nog: leden van politieke partijen met ausdauer en gemeenschapszin. Daarom was er werk aan de winkel voor wethouder Tjeerd Herrema, fractievoorzitter John van der Pauw en afdelingsvoorzitter Abassin Nessar.

lees verder »

Groeiend aantal betaalbare (huur)woningen in Almere 

25 april 2016

PvdA wethouder Tjeerd Herrema laat in Dichtbij weten dat er de komende jaren grote aantallen goedkope en betaalbare huurwoningen in Almere worden gebouwd. Dat is noodzakelijk omdat daar veel vraag naar is. Die vraag komt van verschillende -voor Almere vaak nieuwe- doelgroepen:

lees verder »

Syrië debat: bombarderen uit internationale solidariteit

17 april 2016

Gaan we in Syrië bombarderen uit Internationale Solidariteit? Neemt daarmee de instroom van vluchtelingen naar Europa niet toe? Kunnen we het niet aan de Syriërs zelf en andere Arabische landen overlaten? Is de bestrijding van ISIS in Syrië werkelijk ons probleem?

lees verder »

Buitenlandse bedrijven in de Metropoolregio Amsterdam (MRA)

door Hassan Buyatui op 10 april 2016

De PvdA fractie wil een heldere analyse om internationale bedrijven naar Almere te lokken. De PvdA gaat daarom met raad en college in gesprek over de vraag hoe het college er voor kan zorgen dat Almere meer profiteert van de buitenlandse investeringsprojecten.

lees verder »

PvdA in actie na klachten over communicatie vanuit gemeente

door Jerzy Soetekouw op 6 april 2016

Een hondenuitlaatstrook houdt de gemoederen in de Almeerse Muziekwijk al een tijd bezig. Diverse bewoners zijn ongerust en ontevreden. De bewoners zijn bang dat zij door de nieuwe stadsweides geen ruimte meer zullen hebben voor het uitlaten van hun huisdieren.

lees verder »

De lange mars naar de GoedHuur-woningen

door John van der Pauw op 24 maart 2016

In 2012 vond de fractie van PvdA het huurbeleid van de corporaties alarmerend. Na een gedegen analyse heeft de PvdA in goede samenwerking met de VVD in 2013 het initiatief genomen voor een onderzoek naar duurzaam betaalbare huurwoningen. Dat initiatief heeft nu gezorgd voor de GoedHuur-woningen.

lees verder »

Uitnodiging: Fietstour door Almere Haven

door Ciska van Rijn op 10 maart 2016

Ciska van Rijn -gemeenteraadslid met Almere Haven in haar portefeuille- organiseert voor leden, bestuur en de PvdA-fractie een excursie in Almere Haven. Op zaterdag 19 maart 2016 bezoeken we een aantal nieuwe initiatieven op het gebied van cultuur, zorg, beheer door bewoners en economie. Ciska wil u graag kennis laten maken met deze initiatieven. U bent van

lees verder »

De vraag naar duurdere huurwoningen en de lessen van de Bouwfraude enquête

door John van der Pauw op 4 maart 2016

Op 18 februari 2016 heeft de VVD op de Politieke Markt een gesprek georganiseerd over ‘middeldure’ huurwoningen. Een bouwer, een makelaar en een Almeerder die in Lelystad een kantoor wil ombouwen tot appartementen waren uitgenodigd als deskundigen.

lees verder »

Jaarverslag 2015

door op 3 maart 2016

Begin 2016 is het tijd om de balans op te maken over het afgelopen jaar. Lees hier het Jaarverslag 2015 (concept) PvdA.

lees verder »