Nieuws

PvdA Almere vraagt om transparantie bij rechtzetten oude boetes

door Jerzy Soetekouw op 27 november 2015

Tijdens de begrotingsbehandeling heeft de Almeerse PvdA-fractie aandacht gevraagd voor de manier waarop oude boetes worden rechtgezet. Door de Fraudewet heeft de Sociale dienst keiharde boetes uitgedeeld. PvdA, D66 en SP hebben gepleit voor meer dienstbaarheid, meer openheid en dus meer eerlijkheid waar het gaat om het terugdraaien van deze onrechtvaardige boetes.

lees verder »

Het woonprobleem van Almere

door John van der Pauw op 25 november 2015

Op 15 oktober 2015 stond de huisvesting van statushouders op de agenda van de Politieke Markt. Donderdag krijgt het gesprek een vervolg. Fractievoorzitter John van der Pauw zorgde voor de inbreng van de PvdA bij de eerste bespreking. Hoe luidde die inbreng?

lees verder »

Onze maatschappelijke vrede

door John van der Pauw op 18 november 2015

Ieder mens heeft het recht om te leven. Niemand mag opzettelijk van het leven worden beroofd. De daders van de serie aanslagen in Parijs hebben dit fundamentele mensenrecht met de voeten getreden. Onschuldige onbekenden zijn abrupt uit het leven gerukt door een terreurdaad. Onverwacht en ongedacht. Het verlies van mensenlevens is vreselijk.

lees verder »

Wmo-vervoer en vrijwilligers

door Ciska van Rijn op 17 november 2015

Afgelopen week is er behoorlijk wat commotie ontstaan over de inzet van vrijwilligers in het Almeerse Wmo-vervoer. Ciska van Rijn, woordvoerder Wmo en Jeugd van de PvdA-fractie maakt duidelijk wat er gespeeld heeft.

lees verder »

Een goede basis voor een fatsoenlijk bestaan voor iedereen

door John van der Pauw op 1 november 2015

Op donderdag 29 oktober hebben alle fracties in de Almeerse gemeenteraad hun opvattingen over de Almeerse gemeentebegroting voor 2016 gegeven. Onderstaand de bijdrage van de Partij van de Arbeid.  

lees verder »

Uitnodiging ALV PvdA Almere en Talkshow over Burgerbetrokkenheid

door Ellie Teunissen op 11 oktober 2015

Het bestuur van de afdeling Almere nodigt u graag uit voor onze Algemene Ledenvergadering op 27 oktober 2015. Plaats: Café op 2 , Stadhuisplein 2, Almere Tijdstip: 19.00 u. – 19.45u. Vanaf kwart voor 7 bent u welkom voor koffie. De agenda voor de Algemene Ledenvergadering : 1. Opening en mededelingen 2. Vaststelling notulen van

lees verder »

De waarborgen van de rechtsstaat

door John van der Pauw op 6 oktober 2015

Het besef van de waarde van onze rechtsstaat lijkt te tanen. Een schreeuwende politicus die mensen het grondwettelijke recht op demonstratie ontzegt en politici die hoog van de toren blazen nog voordat politie en justitie klaar zijn met een strafrechtelijk onderzoek, maakten dat vorige week onmiskenbaar duidelijk.

lees verder »

PvdA wil betere begeleiding buurtwhatsappgroep

4 oktober 2015

De PvdA-fractie in Almere wil dat misbruik door criminelen van buurtwhatsappgroepen wordt tegengegaan. In september waarschuwde de politie voor de aanwezigheid van inbrekers in de groepen.

lees verder »

Buurten in de wijk: onkruid bij de wortel uitroeien

door John van der Pauw op 29 september 2015

Raadsleden van de Almeerse PvdA hebben niet alleen een portefeuille met zaken als beheer en onderhoud, sociaal domein of iets anders. Ieder raadslid heeft ook een deel van de stad als aandachtsgebied. Almere Poort is de aandachtswijk van fractievoorzitter John van der Pauw. Op burendag is hij gaan buurten bij het Cascadepark. Een impressie.

lees verder »

Vertrek en ontmoeting

door John van der Pauw op 28 september 2015

Donderdag 24 september 2015 was de laatste raadsvergadering voor wethouder Ruimte, Wonen en Wijken Henk Mulder. Tijdens diezelfde raadsvergadering heeft de gemeenteraad gestemd over de voordracht van Tjeerd Herrema als opvolger van Henk. Tjeerd is benoemd en Henk heeft afscheid genomen van de raad. Bij het vertrek en de komst van een wethouder horen woorden

lees verder »