Nieuws

Meld je aan voor een stage bij de Almeerse PvdA-fractie!

door Kerim Iskender op 1 december 2016

De Almeerse PvdA-fractie biedt mensen met een interesse in de politiek een unieke kans om een aantal maanden met de fractie mee te lopen en zo politieke ervaring op te doen. Lijkt het je wat, ben je lid of wil je dat worden, en ben je per week 8-10 uur beschikbaar? Lees dan de oproep hieronder!

lees verder »

Lodewijk vecht voor de waarden van de PvdA

door John van der Pauw op 29 november 2016

Zaterdag 26 november 2016 bezocht Lodewijk Asscher Almere. In een vol Café op 2 maakte Lodewijk duidelijk dat de PvdA niet gemist kan worden voor een rechtvaardigde samenleving. Lodewijk beantwoorde vragen van aanwezigen en nam een boodschap mee naar Den Haag.

lees verder »

Huwelijkse gevangenschap

door Kerim Iskender op 23 november 2016

De PvdA heeft vorige week het initiatief genomen om aandacht te vragen voor vrouwen die gevangen zitten in een (polygaam) islamitisch huwelijk. Dit hebben wij gedaan door samen met de ChristenUnie, SP en VVD een motie in te dienen die is besproken op de politieke markt.

lees verder »

26 november Lodewijk Asscher in Café op 2

21 november 2016

Asscher en Samsom verdedigen hun plannen in Almere De strijd om het lijsttrekkerschap in de PvdA verplaatst zich de komende dagen naar onze stad. Lodewijk Asscher en Diederik Samsom komen elk ons ervan overtuigen dat wij op hen moeten stemmen. Lodewijk is onze gast op zaterdag 26 november 20.30 uur in Café op 2 (naast

lees verder »

PvdA: ‘Almere moet werken aan eerlijke handel’

door Hassan Buyatui op 20 november 2016

Almere moet zich nadrukkelijk presenteren als gemeente waar eerlijke handel plaatsvindt. Een belangrijke voorwaarde is dat de stad het stempel ‘Fair Trade Gemeente’ krijgt. PvdA Almere wil zich daar sterk voor maken.

lees verder »

PvdA Almere met Bussemaker in gesprek over MBO-onderwijs Almere

door Jerzy Soetekouw op 18 november 2016

ALMERE – Op 9 november heeft fractievoorzitter Jerzy Soetekouw (PvdA) samen met VVD-raadslid Hilde van Garderen en Ellentrees Müller-Klijn (voorzitter van het Presidium) zorgen over de keuzevrijheid in het MBO-onderwijs overgebracht aan minister van Onderwijs Jet Bussemaker. Dit zoals verwoord in de motie van de gemeenteraad van 9 juni jl., waarin de partijen hun zorgen uitspreken over de

lees verder »

18 november Rode Borrel in Caféop2

13 november 2016

Voor de tweede keer dit najaar houden wij een Rode Borrel in Café op 2, Stadhuisplein, aanvang 18.00 uur. Wat vindt u van het concept verkiezingsprogramma? Wat kan beter, wat staat er niet in, wat kan er uit? De fractie en het bestuur gaan graag met u in discussie met een biertje of een wijntje.

lees verder »

29 november Diederik Samsom in Le Baron

13 november 2016

Asscher en Samsom verdedigen hun plannen in Almere De strijd om het lijsttrekkerschap in de PvdA verplaatst zich de komende dagen naar onze stad. Lodewijk Asscher en Diederik Samsom komen elk ons ervan overtuigen dat wij op hen moeten stemmen. Lodewijk is onze gast op zaterdag 26 november 20.30 uur in Café op 2 (naast

lees verder »

22 november: Thema avond Zorg in Nederland

13 november 2016

Engelke Degenhart zal, aan de hand van cijfers, laten zien dat de zorgkosten in Nederland verdubbeld zijn vanaf het moment (2006) dat het huidige zorgstelsel is ingegaan. Waar komt deze verhoging vandaan? Veel zorgkosten gaan naar 80+ en jongeren. Vanaf 2030 zal een kwart van de Nederlandse bevolking uit 65 plussers bestaan, hoe blijft zorg

lees verder »

Samen werken of samenwerken

door Kerim Iskender op 3 november 2016

Na geruime voorbereiding hebben de GGD Flevoland (GGD) en de Zorggroep Almere (ZgA) er voor gekozen om in een coöperatie samen te zorgen voor de jeugdzorg buiten een instelling. Met een amendement heeft de PvdA er voor gezorgd dat de bestuurders van de partners niet het toezicht op zichzelf houden.

lees verder »