Nieuws

Afscheid van een gewaardeerde wethouder

31 augustus 2015

Henk Mulder – wethouder ruimte, wonen en wijken – heeft zijn ontslagbrief ingediend. De PvdA is op zoek naar een waardige opvolger voor een gewaardeerde wethouder. Iemand die er – samen met de andere collegeleden – voor zorgt dat het vastgelegde beleid uitgevoerd wordt.

lees verder »

Afscheid van een PvdA’er in hart en nieren

28 augustus 2015

Antoon Koekebakker is een actief en gewaardeerd lid van de Partij van de Arbeid geweest. De oprichter van het comité 4 en 5 mei Almere zal herinnerd worden als een sociaal zeer bewogen mens. Bij het afscheid van Antoon klonk als vanouds het ‘Morgenrood’.  

lees verder »

Uitnodiging: 5 september, Linkse Hobby’s: debat met o.a. Maarten van Rossem, Quinsy Gario en Lea Bouwmeester

25 augustus 2015

Vindt u dat de PvdA geen bestaansrecht meer heeft en beter kan ophouden te bestaan? Hebt u de tegenstanders van Zwarte Piet altijd al een keer willen vertellen waar het op staat? Of bent u van mening dat je geen bijstand moet krijgen als je geen Nederlands spreekt? Dat is mooi, want op zaterdag 5

lees verder »

PvdA’ers op bezoek bij actieve Buitenaren in Focuswijken

door John van der Pauw op 24 augustus 2015

“Dit moeten we eigenlijk veel vaker doen” zeiden de PvdA-leden na afloop van een excursie in de focuswijken Molenbuurt en Bouwmeesterbuurt van Almere Buiten. Met dank aan actieve Buitenaren die de PvdA’ers lieten zien hoe zij hun buurt de goede weg op helpen. Ook het wijkteam en de gebiedsmanager deden een duit in het excursie-zakje.

lees verder »

Uitnodiging: Excursie focuswijken Almere Buiten op dinsdag 18 augustus

16 augustus 2015

Henk Mulder – PvdA-wethouder duurzame ruimtelijke ontwikkeling – organiseert graag voor leden, bestuur en de PvdA-fractie een excursie in twee focuswijken in Almere Buiten. Op dinsdag 18 augustus 2015 bezoeken we de Molenbuurt en de Bouwmeesterbuurt. Dit zijn wijken met bewoners die extra aandacht kunnen gebruiken. Henk Mulder voert als wethouder de regie op die extra

lees verder »

Floriade 2022

door Kerim Iskender op 16 juli 2015

In 2022 organiseert onze stad een prachtig evenement. De Floriade zal in de aanloop naar 2022 veel Almeerders aan een baan helpen. Die wereldtentoonstelling zal een flinke stimulans zijn voor de Almeerse economie en zal onze stad laten doorgroeien verduurzamen.

lees verder »

Het Ombudsteam breidt uit!

7 juli 2015

Het Ombudsteam van PvdA Almere heeft twee nieuwe leden mogen toevoegen. Namelijk Nancy Wolly en Roy Dannerag. Het Ombudsteam Almere is een initiatief van de lokale PvdA en het team staat klaar om u te helpen met vragen of problemen waar u zelf niet meer uitkomt. De hulp is gratis! Het team is telefonisch bereikbaar

lees verder »

Raad op straat

1 juli 2015

Inwoners klagen vaak dat de politieke partijen zich alleen in verkiezingstijd op straat laten zien. Het tegendeel is waar. De fracties van de Almeerse partijen gaan regelmatig op pad. De Pvda liep vorige week mee met het buurtpreventieteam in Waterwijk.

lees verder »

Naar een nieuwe Almeerse huisvestingsverordening

door John van der Pauw op 20 juni 2015

Burgemeester en wethouders hebben een nieuwe huisvestingsverordening laten maken. Daar hoort een analyse bij van de noodzaak om het instrument van de huisvestingsvergunning te gebruiken. Sociale huurwoningen zijn in Almere schaars. Die schaarse woningen worden steeds duurder.

lees verder »

Uitnodiging – In gesprek over wonen in Almere

17 juni 2015

Wonen (een dak boven je hoofd) is een van de basisbehoeften van elke mens en een grondrecht. Maar is dit recht ook voor iedereen toegankelijk? De huizenmarkt trekt aan, de hypotheekrente is laag en de makelaars geven aan dat er weer meer woningen verkocht worden.

lees verder »