Nieuws

Gemeenteraad laat zich niet gijzelen

door John van der Pauw op 22 mei 2017

Voor de verdubbeling van de A6 is ruimte nodig. Daarom wil de gemeente Almere een deel van de erfpacht van de camping overnemen. Na vijf jaar onderhandelen wordt onteigening nodig. Op 18 mei 2017 heeft de gemeenteraad een poging om onteigening op de lange baan te schuiven verijdeld. De raad heeft zich niet laten gijzelen.

lees verder »

Almeerse Poorters steunen VLA ruimhartig

21 mei 2017

Op vrijdag 19 mei 2017 hebben Almeerse PvdA’ers de handen uit de mouwen gestoken voor het Voedsel Loket Almere (VLA). Klanten van de nieuwe AH in Almere Poort kregen bij binnenkomst de bekende boodschappenlijst van het VLA uitgereikt door een PvdA’er.

lees verder »

PvdA jaaroverzicht: “Een nieuwe PvdA”

door Jerzy Soetekouw op 8 mei 2017

Het politieke seizoen loopt over twee maanden af. Voor ons een mooie gelegenheid om met fractievoorzitter Jerzy Soetekouw terug te blikken op de mijlpalen die de PvdA Almere in de afgelopen periode heeft behaald.

lees verder »

Uitnodiging 23 mei: Praat mee over jouw Almere van morgen

6 mei 2017

Leven, wonen en werken in een stad waar iedereen meedoet. De programmacommissie van de PvdA heeft een begin gemaakt met het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Om een sterk programma te krijgen nodigen wij u van harte uit om uw aandachtspunten voor ons verkiezingsprogramma kenbaar maken.

lees verder »

Herdenken

door John van der Pauw op 4 mei 2017

Ook Almere herdenkt de slachtoffers van de strijd tegen een vijand van de democratische rechtsstaat en de sociaal democratie. De dodenherdenking in Almere Haven en in het Bos der Onverzettelijken was indrukwekkend.

lees verder »

PvdA Almere viert Dag van de Arbeid

door Jerzy Soetekouw op 1 mei 2017

Op 1 mei viert de PvdA Almere traditioneel de Dag van de Arbeid. “1 mei gaat over de strijd voor goed werk en het vechten voor bescherming van mensen die dat werk doen. Dat blijft altijd actueel, zo lang er gewerkt wordt.

lees verder »

Vacature secretaris van het bestuur

28 april 2017

Wordt jij onze nieuwe secretaris? Het PvdA bestuur in Almere zoekt een betrokken en actieve secretaris m/v met initiatief, communicatieve vaardigheden en relativeringsvermogen. Het huidige bestuur bestaat uit 4 personen en de secretaris vormt samen met de voorzitter en penningmeester het dagelijks bestuur van de afdeling en heeft een belangrijke, coördinerende rol binnen de vereniging.

lees verder »

Lintje voor Lidwien Venselaar

28 april 2017

Lidwien Venselaar heeft een lintje ontvangen van de koning en is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Naast actief PvdA lid, was Lidwien coördinator van Kindervakantieland, was actief bij de stuurgroep Vrouwen in de Politiek. En ze heeft verschillende vrijwilligersfuncties bekleed op het gebied van media, politiek, natuur en milieu. Verder is

lees verder »

Wetenschappelijk gevalideerd natte vingerwerk

door John van der Pauw op 24 april 2017

De Floriade-wijk wordt het Almeerse hoogstandje van duurzaamheid: een zelfvoorzienende wijk. Dat wil Almere aan de wereld laten zien met een wereldtentoonstelling. Er zijn fracties die graag willen laten uitrekenen wat het kost om te stoppen met het evenement.

lees verder »

Vrijwilliger van het jaar: Roy Dannarag

door Jerzy Soetekouw op 22 april 2017

Tijdens de laatste ledenbijeenkomst van de PvdA Almere maakte fractievoorzitter Jerzy Soetekouw de allereerste Almeerse PvdA-vrijwilliger van het jaar bekend. De fractie was unaniem in haar oordeel: Roy Dannarag werd beloond met deze eretitel als dank voor zijn vele inzet.

lees verder »