Nieuws

“Almere schrijft geschiedenis” Algemene Beschouwingen PvdA 2018

door Jerzy Soetekouw op 20 oktober 2017

“Woon jij niet in Almere?” Tijdens een informeel overleg op mijn werk in Den Haag werd mij die vraag opeens gesteld. Ik voelde de bui al hangen. In de loop der jaren ben ik het gewend geraakt dat er altijd een beetje lacherig over wordt gedaan. “Almere, wie woont er nou in Almere? Daar wil

lees verder »

Voorbeschouwing Algemene Beschouwingen

door Jerzy Soetekouw op 18 oktober 2017

In 2018 willen we van Almere een nog mooiere stad maken. Met liefde voor bijvoorbeeld stadsdeel  Haven. Zo komt er daar een nieuwe Playground en maken wij ons hard voor het behoud van Jeugdland Haven.

lees verder »

Jeugdland blijft bestaan

door Jerzy Soetekouw op 13 oktober 2017

Jeugdland in Almere Haven blijft bestaan. Dat is de uitkomst van een politieke discussie op de politieke markt in Almere. Jeugdland is een bouwspeelplaats voor kinderen tussen de 7 en 14 jaar oud.

lees verder »

Armoede is een fabeltje

door Kerim Iskender op 12 oktober 2017

De gemiddelde VVD’er gelooft niet in armoede. Armoede bestaat niet zei Rutte ooit. Mensen met een laag inkomen moeten gewoon van hun luie reet af komen en gaan werken en eens stoppen met hun hand op te houden.

lees verder »

Burenruzies verleden tijd

door Kerim Iskender op 11 oktober 2017

Harde muziek, geschreeuw, gescheld, stankoverlast. Dikke pech als je buren zich zo misdragen. Het liefst wil je dat het stopt, maar wat kun je er aan doen? Ze aanspreken op hun gedrag? Als je geluk hebt neemt de overlast dan af, maar vaak levert het alleen een grote bek op en gaat het gewoon door.

lees verder »

Flevocampus: doodgeboren kindje of dé toekomstige kennisbank voor bedrijven?

door John van der Pauw op 11 oktober 2017

Almere mist als grote Nederlandse stad iets dat in Maastricht, Tilburg, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht, Leiden, Enschede, Amsterdam en Groningen ‘organisch’ gegroeid is: universitair onderwijs. Kan de Floriade de katalysator worden die dat ook onderwijs naar Almere brengt? Een gesprek met John van der Pauw, lid van de gemeenteraad voor de PvdA. Hoe kijkt de PvdA

lees verder »

PvdA Almere steunt strijd leraren

door Jerzy Soetekouw op 8 oktober 2017

Op donderdag 5 oktober kwamen meer dan 100 Almeerse basisschooldocenten in actie. Wij steunen de leraren met de staking voor een betere beloning en betere arbeidsomstandigheden. €270 miljoen is slechts het begin…

lees verder »

‘PvdA aan de slag met overlast nr. 1’

door Kerim Iskender op 4 oktober 2017

We kunnen er allemaal over meepraten. Je let even niet op en ja hoor, hondenpoep onder je schoen en als je even pech hebt zit het ook nog op je broek, in de matten van je auto of op het kleed in je woonkamer. Bedenk het maar, nou lekker dan… Waarom hebben mensen eigenlijk honden,

lees verder »

Aanvullende wensen bij invoering ondersteuningsprofielen

door Ciska van Rijn op 30 september 2017

Gemeente Almere gaat voor de huishoudelijke hulp, begeleiding en dagbesteding vanaf 1 juli 2018 werken met ondersteuningsprofielen. In plaats van losse indicaties gaat men met 1 integrale indicatie werken.

lees verder »

PvdA blij met aandacht voor thuiszitters

door Leida Höhle op 29 september 2017

Na het zomerreces heeft de gemeenteraad het gesprek over thuiszitters weer opgepakt. Er werd onder meer gesproken over twee moties waarvan de PvdA mede-initiatiefnemer was. Deze moties gingen over het versterken van leerkrachten en het betrekken van ouders en leerling. Op donderdag 28 september stemde de gemeenteraad in met beide moties.

lees verder »