Kunst en cultuur

De PvdA vindt een gezonde kunst- en cultuursector van groot belang voor Almere en ondersteunt, waar nodig, de continuïteit van de vele kunstinitiatieven. Door slim gebruik te maken van leegstaande ruimtes en naar de ideeën van kunstenaars over gebruik van ruimtes te luisteren, kan de voedingsbodem voor een levendig kunstenaarsklimaat versterkt worden.

Ons standpunt

Dit zijn onze plannen voor de komende periode:

  • We stimuleren dat het cultuuraanbod toegankelijk gemaakt wordt voor zeer uiteenlopende groepen, waardoor niet alleen kaskrakers op het programma staan.
  • De PvdA promoot tentoonstellingen van amateurs en professionals.
  • We bevorderen de groei van het jeugdcultuurfonds. Zo kunnen  kinderen en jongeren uit minimagezinnen gratis kennismaken met cultuur en hun talenten ontwikkelen.
  • We trekken actief kunstopleidingen aan.
  • De PvdA wil een jaarlijks terugkerend landelijk festival in Almere dat bij de aard van onze stad past.
Nieuwsberichten over Kunst en cultuur

Lokale omroep van de kabel

door John van der Pauw op 19 maart 2017

De Stadsomroep Almere was ooit de lokale zendgemachtigde en verzorgde uitzendingen op radio en televisie met Almeers nieuws. Nadat daar een eind aan was gekomen, heeft Media036 de zendmachtiging overgenomen. Media036 liet vorige week weten te stoppen.

lees verder »

Kunst met een grote K(AF)

door op 2 juni 2015

Het imposante gebouw aan het Weerwater, de Schouwburg Almere, ondergaat de komende jaren een transformatie. Er komen voorstellingen op het gebied van theater, kunst, architectuur en muziek. De afgelopen weken is dit nieuwe concept, de Kunstlinie Almere Flevoland (KAF), meerdere keren negatief in het nieuws geweest.

lees verder »