24 mei 2016, om 19:30 | Alnovum, P.J. Oudweg 1

gesprek met de stad met o.a. staatssecretaris Martijn van Dam

Op 24 mei organiseert de PvdA afdeling Almere het gesprek met de stad met onder meer onze nieuwe staatssecretaris Martijn van Dam.

Martijn van Dam gaat over de natuurparken en de kandidatuur van Oostvaardersplassen als nationaal park, maar zet zich ook sterk in voor modernisering van de landbouw en voor gezonde voeding. Voeding van de gezonde stad van de toekomst is ook een van de centrale thema’s van de Floriade in Almere in 2022. Hij zal in gesprek gaan over de PvdA- inzet in dit kabinet en wat we van hem het komende verkiezingsjaar mogen verwachten.

Het tweede deel van de avond gaat over wonen in Almere. Hoe houden we wonen betaalbaar en toegankelijk en wat is de inzet van de PvdA voor Almere? Wat vragen we van Den Haag op dit terrein en wat kunnen we zelf doen? Wethouder Tjeerd Herrema zal zijn inzet toelichten om meer voor Almeerders met een kleine beurs te bouwen en ook voor de nieuwe Almeerders/statushouders.

Voor de avond worden verschillende organisaties uit de stad uitgenodigd om een bijdrage te leveren in korte statements wat zij denken wat nodig is voor de stad.

Er is uiteraard veel ruimte voor debat en gesprek en At Kasbergen zal als deskundig gespreksleider de avond op zijn bekende wijze leiden. Deze avond wordt gehouden in Alnovum, P.J. Oudweg 1. De bijeenkomst begint om 20.00 uur inloop vanaf 19.30 uur.