13 oktober 2016, om 21:00 | Stadhuis Almere

13 oktober: Informatiecarroussel schuldhulpverlening

Informatiecarrousel schuldhulpverlening

Helaas kampen veel Almeerders met schulden. Het is een van de speerpunten van onze gemeenteraadsfractie om zo veel mogelijk mensen uit deze problematiek te helpen. Het Almeerse college van burgemeesters en wethouders denkt er gelukkig ook zo over. Om meer informatie over de aanpak van schulden te krijgen en hier later een goede bespreking over te kunnen hebben, organiseert onze fractie samen met het college een informatiecarrousel over de huidige aanpak van schulden.

Deze bespreking vindt aanstaande donderdag tijdens de Politieke Markt op het Stadhuis plaats. Tijdens de bijeenkomst krijgt iedereen de kans om vragen te stellen. Dus niet alleen de raadsleden die aan tafel zitten, maar ook de overige aanwezigen in de zaal en de kijkers thuis. Vragen stellen kan via de mobiele telefoon, tablet of PC. Hier is geen app voor nodig, maar dit kan via de webbrowser en het webadres almere.reageer.tv. Via de voorzitter van de carrousel wordt een selectie van de gestelde vragen voorgelegd.

Heb jij schulden en woon je in Almere? Kom jij veel mensen tegen met schulden? Of wil je meer weten over de aanpak van schulden in Almere?

Kom dan vooral langs tijdens deze informatiecarrousel! Je bent komende donderdag (13 oktober) van harte welkom van 19:00 – 21:00 uur in de Witte zaal in het Stadhuis.

Programma
1. Introductie: (Van Geuns, Hogeschool van Amsterdam)
2. Video “Klanten aan het woord”
3. Preventie, Screening en schulddienstverlening (Karstens en Noordhoff, Plangroep)
4. Ondersteuning Schuldstabilisatie (OSS) (Van Aken, Nikkel en Tanger, Zorggroep Almere en een vrijwilliger van Humanitas)
5. Vroegsignalering (1) (Degenhart, Zorggroep Almere)
6. Vroegsignalering (2) (Siebols, Siebolsadvisering / Vroeg Erop Af)

Jerzy Soetekouw
Fractievoorzitter PvdA Almere