13 november 2016

22 november: Thema avond Zorg in Nederland

Engelke Degenhart zal, aan de hand van cijfers, laten zien dat de zorgkosten in Nederland verdubbeld zijn vanaf het moment (2006) dat het huidige zorgstelsel is ingegaan.
Waar komt deze verhoging vandaan? Veel zorgkosten gaan naar 80+ en jongeren. Vanaf 2030 zal een kwart van de Nederlandse bevolking uit 65 plussers bestaan, hoe blijft zorg betaalbaar als de groep ouderen steeds groter wordt en de groep werkenden kleiner.

  • Aan de hand van een casus ( Almeerse dame) laten wij u het financiële plaatje zien  van iemand die veel zorg nodig heeft en daardoor niet in staat is om te werken.
  • Vanuit de Tweede Kamer is Lea Bouwmeester aanwezig, zij kan ons meer vertellen over het deel van de zorg dat landelijk wordt geregeld. Zij zal ook meer vertellen over de plannen van de PvdA die in het (concept) verkiezingsprogramma worden genoemd over de eigen bijdrage die de PvdA  graag ziet opgenomen als inkomensbeleid.
  • De woordvoerder van de fractie zal ingaan op haar resultaten met betrekking tot zorg op lokaal gebied. Wat kan de plaatselijke politiek nog betekenen in de zorg?

U bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn en mee te praten over de zorg. Graag horen wij uw ideeën over het betaalbaar houden van de zorg voor iedereen.

Locatie: Buurthuis Kardoes, J.G. Suurhoffstraat 45
Aanvang: 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur met koffie en thee