Door op 3 januari 2016

De beste wensen voor 2016

De nieuwjaarduik op het surfstrandje van Almere Haven om 12.00 uur is een traditie. Dat daar erwtensoep bij gegeten wordt is al evenzeer traditie. Dat de PvdA Almere daar Glühwein en warme chocolademelk bij schenkt is onderdeel van die Almeerse traditie. En daarom waren PvdA’ers uit het Almeerse afdelingsbestuur, van de gemeenteraadsfractie en van Provinciale Staten met hun aanverwanten vanaf 11.30 uur bezig met de voorbereidingen voor het uitschenken van warme dranken voor jong en oud.

Dat opwarmertje konden de nieuwjaarduikers goed gebruiken na een korte kennismaking met het koele water van het Gooimeer. Burgemeester Weerwind had de duikers daartoe aangemoedigd door – traditiegetrouw – het startlint door te knippen en – al evenzeer traditioneel – op de misthoorn te blazen.

De Glühwein en warme chocolademelk vonden ook dit jaar weer gretig aftrek bij de nieuwjaarduikers. Onderwijl wenste een ieder de andere aanwezigen op het surfstrandje – volgens een goede traditie – het allerbeste voor 2016.

PS: Het is goed gebruik dat At Kasbergen namens de PvdA op 1 januari de temperatuur van het water van het Gooimeer test. Die traditie heeft At in 2016 in ere gehouden.