Door op 18 december 2013

Bij het vertrek van een zelfingenomen arrogante ritselaar

Woensdagochtend 18-12-2013 om 07.02 uur is Ton van Meurs overleden. Ton van Meurs heeft binnen de PvdA tal van functies vervuld: raadslid, campagneleider, medeoprichter ombudsteam, fractieassistent en inderdaad zelfingenomen arrogante ritselaar.

Dit laatste is een geuzennaam voor Ton geworden en staat voor zijn geheel eigen manier om oplossingen te vinden voor al of niet bestaande problemen.
Vaak simpel en duidelijk en soms zeer breed bespraakt, heeft hij zijn mening uitgedragen. Het verbale gevecht is hij nooit uit de weg gegaan en hierbij heeft hij nooit onderscheid in personen gemaakt.

Het fysieke gevecht met de voortwoekerende kankercellen heeft hij ook op zijn eigen wijze gevoerd. Operaties, chemo, medicatie en strenge diëten werden regelmatig afgewisseld met foute kroketten en vette frieten.

De afgelopen 8 weken moest Ton grotendeels in bed doorbrengen. Zijn wereld beperkte zich eerst tot zijn kamer in het Antoni van Leeuwenhoek en later tot zijn bed in het Hospice Flevoburen. Toch was zijn wereld deze laatste 8 weken allesbehalve klein. Het vele bezoek van vrienden uit politiek, werk en privé hebben hem zeer gesteund en zij brachten bij hem de buitenwereld naar binnen.
En dan had je ook nog op vrijdagavond de van veel commentaar voorziene uitzendingen van de Rijdende Rechter.

Met zijn vertrek daalt de temperatuur van het warme bad. Bij Ton stond het belang van de PvdA altijd voorop, we nemen afscheid van een (terecht) zelfingenomen, arrogante sociaal-democraat.

At Kasbergen