26 juni 2014

Een afgetrainde fractie

Met een stevig verjongde fractie is de PvdA aan een nieuwe periode van vier jaar gemeentepolitiek begonnen. Met een mix van veel vers bloed en langjarige ervaring is de fractie twee dagen aan het trainen geweest in Egmond aan Zee.

Op vrijdag 17 mei 2014 zijn de leden van de kersverse Almeerse gemeenteraadsfractie van de PvdA naar Egmond aan Zee gereisd. Daar troffen ze de trainers Laura Bouwmeester en Mirjam de Rooij van de Almeerse TweenGroup. Laura en Mirjam hadden voor de fractie een training samengesteld met drie hoofddoelen: elkaar leren kennen, afspraken maken over de werkwijze van de fractie en het vaststellen van doelen voor de komende periode.

De fractie heeft afwisselend buiten en binnen teamopdrachten uitgevoerd en intensief nagedacht over wat noodzakelijk is om samen te werken. Een zwijgzame teamwandeling hoorde daar bij. Op zaterdag kon de fractie – met doorleefde afspraken over het functioneren van de fractie en twee heldere doelen – de terugreis naar Almere aanvaarden.

Dankzij de training is de fractie van de PvdA weer voorbereid op het reguliere politieke handwerk en mag Almere van de PvdA verwachten dat er extra inzet zal zijn op het gebied van ‘werk, werk, en nog eens werk’ en dat van de ‘sociale cohesie in de Almeerse wijken’.

Samenstelling van de PvdA-fractie
John van der Pauw fractievoorzitter
Ciska van Rijn vice fractievoorzitter
Hassan Buyatui raadslid
Kerim Iskender raadslid
Jerzy Soetekouw raadslid
Ruth Delobi-Aron fractie-assistent
Ricardo Grauwde fractie-assistent
Leida Höhle fractieondersteuner
Raymond Lozekoot fractieondersteuner