Een bijzondere hulpactie

28 april 2020

Vandaag heeft Monique Dubois (lid van Provinciale Staten voor de PvdA) 124 jonge slaplantjes afgeleverd bij Stichting Wensjes. Met deze plantjes wil zij niet alleen voedsel doneren maar ook een stukje educatie en verantwoordelijkheid aan de kinderen geven. Met Els Wensjes is afgesproken dat zij de plantjes aan de kinderen van haar “klanten” zal doorgeven zodat zij thuis zelf wat groente kunnen kweken.

Monique Dubois bij Stichting Wensjes

Monique werd tot deze actie geïnspireerd door alle andere acties rond het Voedselloket. Zij heeft een kas en dacht: “Wat kan ik doen om de mensen te helpen en tegelijkertijd iets voor de kinderen doen”. Dus kwam zij met het idee voor deze actie omdat kinderen vaak geen idee hebben waar  groenten, behalve uit de winkel, vandaan komen.

Overigens was het wel veel meer werk dan zij dacht en kostte het ook veel meer tijd. Door de hoge temperaturen van de afgelopen tijd moest er iedere dag water worden gegeven. Maar ook het verpotten (van de kiempotjes naar de potjes die uiteindelijk aan de kinderen worden gegeven) was niet zomaar gebeurd. Vooral omdat het nodig was om hier goede aarde en een flinke hoeveelheid mest voor te gebruiken om er voor te zorgen dat ze in deze potjes tot volwassen slakroppen uit kunnen groeien. Op FaceBook komt een instructie over de manier waarop de kinderen het beste voor deze plantjes kunnen zorgen.

Aan de hulp van dochter Chantal en de schenking van de Ron van Zwet van “ONZE” tuin van de uitdeelpotten heeft Monique veel gehad.