25 november 2013

Ga voor Ghana: even introduceren

Wij zijn Esra, Wiep, Natalja en Lindsey. Wij zitten in ons examenjaar en moeten dit jaar een profielwerkstuk maken. Voor het profielwerkstuk moet je onderzoek doen naar iets wat je aan het hart ligt en wat je erg interesseert. Wij hebben gekozen om onderzoek te doen naar ontwikkelingshulp. We hebben hiervoor gekozen omdat er veel verschillende meningen over ontwikkelingshulp zijn en mensen zich vaak afvragen of de hulp en het geld goed terecht komt. Wij willen door zelf mee te gaan doen aan een ontwikkelingsproject deze twijfels en verschillende meningen voor eens en altijd de wereld uit helpen. Wij zullen vooral gaan kijken naar wat voor effecten de projecten hebben op de bevolking daar, of de organisaties blijven inspelen op de bevolkingsbehoeften en of het geld dat de ontwikkelingshulporganisaties ontvangen daadwerkelijk goed besteed wordt.

30 november vliegen we met behulp van verschillende sponsoren waaronder de PvdA naar Ghana. We zullen daar vrijwilligerswerk in een weeshuis in the Central Region vlakbij Accra gaan doen. Naast dat wij natuurlijk mee doen met het project om de kinderen te helpen, hebben wij een budget van school gekregen van €400,-. Dit is om in Ghana zelf uit te geven aan iets wat het weeshuis of de mensen daar nodig hebben. Zo helpen we het weeshuis daar en ook nog een klein beetje de economie. Ook hebben wij van één van de sponsoren 150 tandenborstels gekregen, tandpasta en kleding om te doneren. En als dat nog niet genoeg was, filmen wij zo veel mogelijk en houden we interviews voor ons onderzoek. Om dit te bereiken zijn er veel voorbereidingen nodig. We zullen jullie hiervan en van ons avontuur in Ghana zelf op de hoogte proberen te houden via deze website.

Groetjes Lindsey

Een viertal Helen Parkhurst studenten, Lindsey, Esra, Wiep en Natalja, gaan vanaf 30 november een week lang werken in Ghanees weeshuis, tegelijkertijd doen zij ook een onderzoek naar het reilen en zeilen van het weeshuis. Bij hoge uitzondering heeft de fractie besloten een sponsoraanvraag gedeeltelijk te honoreren. In een blog “Ga voor Ghana”, gepubliceerd op deze PvdA site zullen zij ons op de hoogte houden van hun ervaringen.