Door op 11 maart 2017

Even voorstellen: Marije Buiter

Hoi, ik ben Marije, 28 jaar geleden geboren en opgegroeid in Almere Haven. Sinds vijf jaar wonen mijn vriend en ik in het wilde westen, Almere Poort! In deze prille stadswijk huist de Almeerse pioniersgeest en voelen wij ons stiekem toch een beetje Almeerders van het eerste uur.

Triljoenen zandkorrels en de zee aan ruimte intrigeerde mij. Ik wilde meer doen in mijn wijk dan alleen wonen. Samen met buurtgenoten zijn we allerlei groene en sociale initiatieven gestart om Poort leven in te blazen. Creëren geeft energie en verenigt. Onder het motto ‘Tijdelijkheid kent geen tijd’ is veel mogelijk. Gaandeweg is er een bloeiend stadsdeel ontstaan dat bruist van initiatieven en waar elke keer meer bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties bij aansluiten. Dit maakt mij gelukkig.

 

De afgelopen jaren heb ik allerlei initiatieven door heel Almere leren kennen. Daarbij heb ik veel mensen ontmoet die zich tomeloos inzetten voor hun wijk en medemensen. Ik besef mij keer op keer hoe mooi, geweldig en kansrijk onze stad is.

 

Natuurlijk word ook ik regelmatig met m’n neus op de feiten gedrukt en zie ik kansen voor verbetering van onze Almeerse samenleving. Zoals de samenwerking tussen gemeente en bewoners, het nastreven van een duurzame ontwikkeling van de stad en het zoeken van een goede sociale balans in wijken.

 

Sinds begin dit jaar loop ik stage bij de PVDA Almere omdat ik vind dat dit een partij is die zich sterk maakt voor alle Almeerders en voor de groei en ontwikkeling van de stad zelf. Mijn stage is een oriëntatie, omdat ik nieuwsgierig ben naar het reilen en zeilen van de Almeerse politiek en wat ik vanuit politieke invalshoek voor mijn stad kan betekenen.

 

Tot slot: ik heb twee kippen (KipKip en Plof), twee konijnen (Mees en Mus). Werk bij een Speelplan, een prachtig Almeers bedrijf met een waanzinnig leuk team.