Door op 5 februari 2017

Even voorstellen: Ruud de Jonge

Net zoals veel Almeerders, kom ik oorspronkelijk uit Amsterdam. Ik ben in 1983 naar Almere verhuisd en heb de stad nooit meer (als woonplaats) verlaten. Ik kom uit een echt rood nest waar de PvdA, de VARA en het Parool dagelijkse kost waren. Dat laat je nooit meer los. 
Jaren geleden ben ik in een opwelling lid geworden van de PvdA omdat ik vond dat de partij steun nodig had. En dan begint het te kriebelen. … Ik heb een mening over de wereld om mij heen en langzamerhand brak bij mij het besef door dat het hebben van een mening alleen niet voldoende is. Je moet daar echt iets mee doen.

Eind vorig jaar heb ik de PvdA benaderd met de vraag hoe ik mij actiever voor de partij kan inzetten. Na een korte introductie binnen de afdeling Almere, loop ik nu stage bij de fractie . Ik ga meelopen, veel leren en vooral veel doen. Daarnaast ga ik meehelpen tijdens de campagne en mij storten op de social media van de PvdA in Almere.

En wat houdt mijn mening dan wel in ? Voor mij draait het allemaal om de woorden : “Eerlijk delen”. We leven in een wereld waar sommigen heel veel hebben en de meesten weinig. Dat heeft veel verschillende oorzaken en ik vind dat je moet zoeken naar mogelijkheden om eerlijker te verdelen. Dat kan ook in Almere. En dat is nu exact de reden waarom ik mij bij de PvdA heb aangesloten.

In het dagelijks leven ben ik een manager bij het West Europese kantoor van een Amerikaans softwarebedrijf en voorzien van een complete familie (partner, 2 dochters en 1 hond).