Fractievoorzitter Kerim Iskender stopt als raadslid

18 december 2018

Fractievoorzitter Kerim Iskender stopt als raadslid. “Ik merkte dat de balans in mijn leven niet goed lag. Alles draaide om werk. Ik wil graag meer tijd kunnen doorbrengen met mijn gezin, familie en vrienden”, aldus Kerim. Leida Höhle, nu vice-fractievoorzitter, volgt Kerim op als fractievoorzitter.

“Het is ontzettend jammer dat Kerim besloten heeft te stoppen. Samen met Jerzy Soetekouw heeft Kerim hard gewerkt om ons verkiezingsprogramma door te laten klinken in het coalitieakkoord. Een ontzettend mooi resultaat, waar wij als fractie de komende jaren verder op mogen bouwen.” zegt Leida. Ook Ineke Smidt betreurt het vertrek van Kerim. “Met het vertrek van Kerim verliezen we veel ervaring, maar ik heb er alle vertrouwen in dat de fractie onder leiding van Leida de komende periode mooie resultaten zal bereiken.”

Erik Theunissen wordt vice-fractievoorzitter. Tarik Sahbaz, nu fractieassistent, schuift door en zal in januari worden beëdigd als raadslid namens de PvdA.

Lees hieronder de brief van Kerim

Lieve partijgenoten,

Gisteren heb ik mijn ontslag als raadslid voor de PvdA ingediend bij de burgemeester. Deze keuze is voor mij niet eenvoudig. Het raadswerk is een prachtige manier om een bijdrage te leveren aan het welzijn van mensen in onze stad. Je kunt als raadslid echt iets veranderen en als dat lukte gaf dat mij altijd veel energie en sterkte het mijn vertrouwen in onze democratie.

De afgelopen jaren ben ik steeds meer tijd gaan steken in het raadslidmaatschap en mijn nevenfunctie bij de gemeente Gooise Meren. Het gevolg hiervan is dat ik steeds minder tijd met mijn gezin, familie en vrienden door heb gebracht. Ik merk dat ik dat steeds lastiger vind en dat ik op dit moment een andere balans in mijn leven wil. Een die minder gefocust is op werk en waar meer tijd is voor gezin, familie en vrienden. Dat betekent dat ik keuzes moet maken en ik kies ervoor de balans te veranderen door ontslag te nemen als raadslid.

Ik kijk tevreden en trots terug op mijn raadslidmaatschap. Van alles wat ik de afgelopen jaren gedaan heb ben ik het meest trots op de verkiezingsresultaat van 21 maart jl. en het coalitieakkoord ‘Liefde voor Almere’ wat we daarna gesloten hebben. Beiden voorbeelden van wat je kunt bereiken door hard te werken maar vooral ook samen te werken, omdat je samen verder komt. Maar hoe mooi en nuttig het raadswerk ook is en hoe zeer ik het ook zal missen, weegt al dit moois op dit moment niet op tegen wat ik ervoor moet missen.

Ik ben mijn partij dankbaar voor de kansen die ik heb gehad en de dingen die ik uit naam van de partij heb mogen doen. Ik ben enorm blij met alle vriendschappen die ik binnen de partij heb kunnen maken en ik zal er altijd voor jullie zijn. Misschien niet op de voorgrond en niet zo intensief, maar wel op de achtergrond als daar behoefte aan is. Onze partij zit vol met mooie mensen en gaat een mooie toekomst tegemoet.

Ik zal onze idealen hoog houden. Voor mijn kinderen, voor een betere wereld.

Met rode groet,
Kerim Iskender