28 november 2013

Ga voor Ghana: Ik ga op reis en neem mee…

Hoewel het deze week SE week is, heb ik precies 0% concentratie en motivatie om te leren voor de resterende toetsen: wiskunde, economie en Engels. Pure hel.

Het enige waar ik nog aan kan denken is Ghana. Nog drie dagen, en dan is het gelukkig zo ver.

Ik ben al ruim vier uur bezig met één wiskunde paragraaf. Normaalgesproken zou één paragraaf in maximaal een uurtje af moeten zijn. Dit bewijst maar weer hoe ver mijn gedachten zijn afgedwaald.

Vooral het inpakken van de tassen vergt behoorlijk veel denkwerk. Continu maak ik lijstjes met dingen die ik nog moet inpakken of moet kopen.

Gelukkig zijn er al een aantal zaken geregeld. Van veel mensen hebben we allemaal spullen gekregen die we in Ghana kunnen achterlaten. Ik zal de lijst even opnoemen:
• 150 tandenborstels + tandpasta
• 150 ballonnen
• Kleren (een meisje uit onze klas heeft zelfs nieuwe kleren gekocht om in Ghana achter te laten)
• Knutselpakketten
• Twee zakken met speelgoed en knuffels
• Bellenblaassetjes

Ook een Ghanese vriendin van m’n moeder zag haar kans schoon om vijf tassen van volgens mij wel 23 kg per tas aan ons mee te geven. Dit terwijl we allemaal maar twee tassen van 23 kg per persoon mee mogen nemen… Dat gaat nog wat worden op Schiphol!

Dit was de blog weer, ik moet gaan; wiskunde roept me!

Groetjes, Wiep

Een viertal Helen Parkhurst studenten, Lindsey, Esra, Wiep en Natalja, gaan vanaf 30 november een week lang werken in Ghanees weeshuis, tegelijkertijd doen zij ook een onderzoek naar het reilen en zeilen van het weeshuis. Bij hoge uitzondering heeft de fractie besloten een sponsoraanvraag gedeeltelijk te honoreren. In een blog “Ga voor Ghana”, gepubliceerd op deze PvdA site zullen zij ons op de hoogte houden van hun ervaringen.