19 december 2013

In Memoriam Ton van Meurs 1954-2013

Woensdagochtend 18 december is Ton van Meurs in zijn slaap overleden. Ton was al twee jaar ernstig ziek, maar heeft zich tot het laatste moment sociaal democraat in hart en nieren gevoeld. Ton is slechts 59 jaar oud geworden.

Wij herinneren hem binnen de PvdA niet alleen als campagneleider van PvdA on Tour, raadslid in Lelystad en zijn fractieassistentschap in Almere maar we zullen hem vooral herinneren als oprichter en lid van het Ombudsteam. Tien jaar lang hebben veleAlmeerders met een groot of minder groot probleem geprofiteerd van zijn ombudshulp. Bij zijn zoektocht naar oplossingen kon hij gebruik maken van een ongelooflijk groot netwerk van personen en instanties.

Overheidsinstanties en nutsbedrijven waar hij binnenkwam, waren niet altijd blij met zijn vasthoudendheid en betrokkenheid om een probleem van de juiste oplossing te voorzien. Met een enorme vanzelfsprekendheid en nog grotere welsprekendheid vulde hij de ruimte en niemand kon achteraf ontkennen: Ton van Meurs is hier geweest.

En met deze woorden zullen wij blijvend aan Ton denken:
“Niemand kan het ontkennen, Ton van Meurs is hier geweest”