Jeugdland blijft bestaan

Door Jerzy Soetekouw op 13 oktober 2017

Jeugdland in Almere Haven blijft bestaan. Dat is de uitkomst van een politieke discussie op de politieke markt in Almere. Jeugdland is een bouwspeelplaats voor kinderen tussen de 7 en 14 jaar oud. 
Sinds enkele weken is het voortbestaan van Jeugdland onderwerp van gesprek. Aanleiding waren onbevestigde berichten dat Welzijnsstichting De Schoor met het bouwspeelplaats zou stoppen wegens geldgebrek.

Ouders in actie
Verontruste ouders waren een actie begonnen om Jeugdland te behouden. Zij hebben meer dan 1.500 handtekeningen verzameld. Ook de politiek bemoeide zich met het onderwerp. Zo hebben GroenLinks en de PvdA het op de agenda gezet.

Wethouder komt met verlossende woorden
Tijdens de politieke markt donderdagavond maakte wethouder René Peeters bekend dat er structureel geld in de begroting is gereserveerd voor Jeugdland. De gemeenteraad moet er nog mee instemmen maar dat is niets meer dan een formaliteit. Een grote meerderheid van de gemeenteraad wil namelijk dat Jeugdland blijft.

Fantastisch nieuws

PvdA-fractievoorzitter Jerzy Soetekouw spreekt van fantastisch nieuws. “Dit is de uitkomst van een mooie samenwerking met GroenLinks. Nadat een betrokken bewoonster van Almere Haven veel bewoners heeft gemobiliseerd voor het behoud van Jeugdland, wisten wij wat ons te doen stond. Ik heb het onderwerp daarom op de politieke agenda geplaatst en de duidelijkheid hebben we gekregen! Jeugdland, een icoon en een bijzondere buitenspeelplaats voor Almere Haven, blijft behouden.”

Hart gestolen

Mooi nieuws was het ook voor de 10-jarige Bram, die tijdens de Politieke Markt als inspreker de harten van menig politici heeft veroverd. Soetekouw: “Ik heb ontzettend veel bewondering voor zijn bijdrage en gun hem -en nog vele na hem – oneindig veel speelplezier bij Jeugdland Haven.”

Jeugdland gaat verhuizen
De wethouder maakte ook bekend dat Jeugdland in 2019 gaat verhuizen naar park Uithof in Haven. Tot die tijd blijft Jeugdland op de huidige locatie aan de Meerveldstraat.

Bron: Omroep Flevoland

Jerzy Soetekouw

Jerzy Soetekouw

“Als wethouder zet ik mij in voor een stad waarin niet naar iemands afkomst, maar naar iemands toekomst wordt gekeken. Ik wil vooruit met Almere door te investeren in de toekomst van onze stad. Investeren in de toekomst betekent investeren in kinderen en in onderwijs, maar ook in werkgelegenheid en ouderenvoorzieningen. Dat betekent dat niemand

Meer over Jerzy Soetekouw