Jeugdzorginstelling De Hoenderloo Groep in Apeldoorn gaat sluiten.

Door Rob Maurits op 17 december 2019

In de jeugdzorginstelling De Hoenderloo Groep verblijven 220 kinderen met een zeer complexe zorgbehoefte waaronder ook een aantal kinderen uit Almere. Deze zorginstelling gaat volgend jaar sluiten vanwege een verlies van 4 miljoen euro en omdat Pluryn (waaronder de Hoenderloo Groep valt) de kwaliteit van de zorg niet meer kan waarborgen.

logo van Pluryn

De Hoenderloo Groep valt onder Pluryn met een vestiging in Almere.

De ouders hebben begin december via de media moeten horen dat de instelling zou gaan sluiten terwijl nota bene de kinderen al waren geïnformeerd! Inmiddels zijn de ouders bezig zich te verenigen in de groep ‘Ouders Hoenderloogroep’ (oudershoenderloogroep.weebly.com) en eisen dat zij worden geïnformeerd en dat er gebruik wordt gemaakt van hun ervaring en expertise op het gebied van intensieve zorg.

De PvdA maakt zich grote zorgen over deze sluiting en trekt zich het lot van deze kinderen én hun ouders aan. Veel kinderen hebben een lange geschiedenis van verhuizingen en mislukte zorg achter de rug en hadden hier eindelijk hun plaats gevonden. Wij staan inmiddels in nauw contact met een vertegenwoordiger van de groep ouders en de gemeente alsmede onze Tweede Kamerfractie. Wij zullen deze zaak op de voet blijven volgen. Bij elke oplossing staat voor ons het belang van deze kwetsbare kinderen én hun ouders voorop!

Rob Maurits

Rob Maurits

Ik ben Rob Maurits, 65 jaar oud en woon sinds 1993 in Almere Buiten. Ik heb Nederlands Recht aan de Universiteit van Amsterdam gestudeerd. Getrouwd en vader van twee volwassen kinderen. Vanaf 1992 ben ik werkzaam geweest als ondernemer, maar ik wilde mij daarnaast ook graag inzetten voor de publieke zaak en de inwoners van Almere.

Meer over Rob Maurits