Judith Wijnen verlaat raad

6 september 2018

Raadslid Judith Wijnen heeft besloten om haar taken als gemeenteraadslid voor de Partij van de Arbeid neer te leggen. “Gezondheidsklachten als gevolg van de nasleep van een operatie voor heupproblemen maken het erg lastig om de komende periode een goede invulling te geven aan het raadswerk. Ik had gehoopt dat mijn gezondheid in het zomerreces zou verbeteren, maar dat is helaas niet gebeurd. Met mijn huidige conditie is het belangrijke en enerverende werk in de raad voor mij niet uitvoerbaar. Met tegenzin leg ik daarom mijn taken als raadslid neer en maak ik ruimte voor mijn opvolger die er volledig voor kan gaan. De mensen die op mij gestemd hebben wil ik graag laten weten dat ik buiten de politiek maatschappelijk actief zal blijven voor Almere, als mijn gezondheid in de toekomst dat weer toelaat”, aldus Wijnen.

Fractievoorzitter Kerim Iskender: “Wij vinden het erg jammer dat Judith heeft besloten de raad te verlaten. Judith is een fijne collega en heeft de stad veel te bieden. Wij hadden graag gezien dat het anders was gelopen, maar wij zien ook dat de gezondheid van Judith maakt dat voortzetting van het raadswerk lastig is.“

Door het vertrek van Judith Wijnen zal Rob Maurits, momenteel fractieassistent, tijdens de eerste raadsvergadering van het nieuwe politieke seizoen geïnstalleerd worden als lid van de gemeenteraad. Wij wensen hem veel succes.