De kandidaatstellingscommissie PvdA Almere brengt kandidatenlijst met mix van continuïteit en vernieuwing

25 oktober 2017

Als het aan de selectiecommissie van de PvdA Almere ligt, wordt de nieuwe PvdA fractie een mix van politieke en maatschappelijke ervaring. Naast de voorgedragen lijsttrekker Jerzy Soetekouw, fractie-assistent Leida Höhle (3) en vicefractievoorzitter Kerim Iskender (4) zijn op de verkiesbare plaatsen bekende namen terug te vinden zoals fractie-assistent Erik Theunissen (5) en raadslid Hassan Buyatui (6). Zij hebben de afgelopen periode veel ervaring met het politieke werk opgedaan. Hoogste nieuwkomer op de lijst is de Judith Wijnen (2), een kandidaat met veel bestuurlijke expertise en als lid van de Adviesraad Sociaal Domein zeer ervaren met de actuele thematiek rondom het Sociaal Domein. Ook Ruud de Jonge (7), die al geruime tijd als vrijwilliger bij de fractie meewerkt, heeft perspectief om -bij een mooie uitslag – voor het eerst volksvertegenwoordiger te worden.

Vernieuwing geslaagd

Commissievoorzitter Rob Beuse: “De vernieuwing die de PvdA afdeling vier jaar geleden heeft ingezet heeft zijn vruchten afgeworpen. Inmiddels zijn de nieuwkomers van toen ervaren en succesvol gebleken in het politieke werk, zij hebben veel dossierkennis opgebouwd en zijn op eigentijdse wijze actief en zichtbaar. De nieuwkomers zijn directe versterkingen waar de zittende mensen veel plezier aan zullen beleven. Wij achten de beoogde lijsttrekker, Jerzy Soetekouw, goed in staat om met dit team de politieke mogelijkheden voor de PvdA Almere te benutten.”

Diverse groep

De groep bestaat uit een mix van ervaring en vernieuwing, van jong en oud en  met verschillende achtergronden. Rob Beuse prijst de veelzijdigheid van de conceptlijst. “De lijst bestaat uit personen met diverse competenties en stijlen, die onder verschillende omstandigheden succesvol zijn gebleken.

Vervolgproces

Op vrijdag 10 november komen de PvdA-leden in vergadering bijeen om met elkaar de definitieve lijst vast te stellen.

Conceptlijst

De volledige advieslijst volgt hieronder.

 1. Jerzy Soetekouw
 2. Judith Wijnen
 3. Leida Höhle
 4. Kerim Iskender
 5. Erik Theunissen
 6. Hassan Buyatui
 7. Ruud de Jonge
 8. Rob Maurits
 9. Tarik Sahbaz
 10. Tineke Ras
 11. Jeroen Deben
 12. Omar El Boussaidi
 13. John Aleman

Neem bij vragen contact op met Afdelingsvoorzitter PvdA Almere,  Abassin Nessar, abbanessar@hotmail.com, 06-145 257 92