Kandidatenlijst vastgesteld, Jerzy Soetekouw gekozen als lijsttrekker.

13 november 2017

De PvdA Almere presenteert een kandidatenlijst met ervaring, verjonging en maatschappelijke betrokkenheid. Met veel enthousiasme en trots hebben onze leden bij de algemene ledenvergadering op vrijdag 10 november, onder leiding van afdelingsvoorzitter Abassin Nessar, de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 vastgesteld. Jerzy Soetekouw is unaniem gekozen tot lijsttrekker en op toevoegingen aan de kandidatenlijst na, is de volgorde ongewijzigd gebleven ten opzichte van de conceptlijst.

Op nummer 14 is het jonge, politieke talent Aya Selman toegevoegd. Aya was zeer content met het besluit van de leden van de PvdA en kan niet wachten om voor Almere haar diepgewortelde sociaal democratische idealen tot uitvoering te brengen. De PvdA is verder verheugd met de toevoeging van de lijstduwers Ersan Taskin (15), Tjeerd Herrema (16) en als allerlaatst, John van der Pauw (17).

De kandidaat-raadsleden voor de PvdA Almere 2018 met lijsttrekker Jerzy Soetekouw

De kandidaat-raadsleden voor de PvdA Almere 2018

“Deze betrokken personen hebben veel betekend en betekenen nog steeds veel voor Almere en haar inwoners. Zij bouwen iedere dag aan een beter Almere, zowel sociaal maatschappelijk, als aan het realiseren van betaalbare woningen en de groene, duurzame Floriadewijk. De toevoeging van hen aan de lijst komt ten goede van de herkenbaarheid van de PvdA als de partij die al meer dan 40 jaar bouwt aan Almere”, aldus afdelingsvoorzitter Abassin Nessar.

Onze voormalige politieke leider John van der Pauw, stelt dat hij na 12 jaar trouwe dienst aan de waarden van de sociaal democratie zijn politiek steentje heeft bijdragen. Hij vindt het een eer om op de laatste plek te staan op de huidige lijst. Zo toont hij, in zijn eigen woorden, “vertrouwen in de bevlogenheid van de toekomstige fractie om haar idealen te realiseren.”

Jerzy Soetekouw

Jerzy is voor het eerst in zijn nu al indrukwekkende lokale politieke carrière lijsttrekker van de PvdA Almere. Hij vertegenwoordigt de nieuwe talentvolle politieke lichting van de PvdA Almere en is in de woorden van Rob Beuse: “onbetwist de beste kandidaat voor het lijsttrekkerschap, rustig, weloverwogen, maar toch bevlogen en met gevoel voor humor. Heeft inmiddels ruime ervaring en een goed overzicht over de politieke mogelijkheden van de partij.”

Jerzy Soetekouw reageerde zelf op zijn positie als lijstrekker van de PvdA Almere: ‘’Ik ben er trots op, aanvoerder te zijn van een lijst met zeer aan elkaar gewaagde kandidaten, die allemaal aantoonbaar het verschil voor onze mooie stad kunnen maken. Hiermee geloof ik dat wij een ideale mix van politieke en maatschappelijke ervaring in de lijst hebben samengebracht.”

Kortom, met deze kandidaten gaat de PvdA strijdbaar én optimistisch de verkiezingen in. Met lef, liefde en daadkracht voor Almere!

Namens het bestuur van de PvdA Almere,
Abassin Nessar

De definitieve kieslijst volgt hieronder en alle kandidaten worden binnenkort aan u voorgesteld.

 1. Jerzy Soetekouw
 2. Judith Wijnen
 3. Leida Höhle
 4. Kerim Iskender
 5. Erik Theunissen
 6. Hassan Buyatui
 7. Ruud de Jonge
 8. Rob Maurits
 9. Tarik Sahbaz
 10. Tineke Ras
 11. Jeroen Deben
 12. Omar El Boussaidi
 13. John Aleman
 14. Aya Selman
 15. Ersan Taskin
 16. Tjeerd Herrema
 17. John van der Pauw