9 februari 2014

Maak kennis met Lidwien Venselaar

Leeftijd: 53 bijna 54

Woonachtig in Almere sinds: 2001

Hobby: mijn werk als webmanager, freelancer in internet en sociale media. Lees en wandel graag en kijk naar films en detectives. Moet weer eens een sieraad maken.

Muziek: Beatles, Franse chansons, Paul Mc Cartney, Ierse ballads, kan ook erg genieten van het levenslied of Amsterdamse klassiekers. Alltime favorite is ‘Qui a le droit’ van Patrick Bruel.

Film: Mijn eerste was ‘Cabaret’ en de laatste die ik gezien heb ‘The Wolf of Wall Street

Boek: Het zout op mijn huid

TV: Hamelen, Borgen en heel veel detectives..

Radio: 1 en 2, vooral Adres Onbekend

Mijn naam is Lidwien Venselaar, zeg maar Lidwien. Mijn werk speelt zich online af. Sociale media, nieuwe werkwijzen en moderne technieken hebben voor mij weinig geheimen. Ik heb solidariteit hoog in het vaandel. Niet iedereen heeft de mogelijkheden om optimaal mee te doen in onze maatschappij. Dat heeft vele oorzaken, die wat mij betreft allemaal aandacht verdienen. Hulp vragen is echter niet altijd even makkelijk. Voor mij is dit een van de hoofdpunten voor onze partij. Zorgen dat iedereen mee kan doen. Of dit nu gaat om werk, ontspanning of het wonen in een mooie omgeving.

In de 12,5 jaar die ikzelf alweer in Almere mag wonen, heb ik diverse kanten van deze mooie stad mogen ervaren. In contacten met inwoners, ondernemers en natuurlijk gewoon in de buurt ervaar ik de kracht van deze gemeente. Een gemeente met grote pluspunten maar ook stevige uitdagingen.

Kortgeleden nog had ik contact met een aantal inwoners over hun buurt. Zij spraken met warmte over hun buren, maar toch ook met irritatie over hangjongeren en mensen die hun afval niet opruimen. Ik werd netjes te woord gestaan, maar ook werd de deur dichtgegooid door mensen die niks meer van gemeente of politiek willen weten. Ik sprak een ondernemer die zich afvroeg wat de PvdA nu voor haar wilde doen. Zit daar geen solidariteit?

In de gemeenteraad ga ik graag met u het gesprek aan. Ik ben open en werk graag transparant. Voor die ondernemer, de inwoner die problemen ervaart, maar graag ook voor de hangjongeren en de vrouw die zich afkeert van de politiek. Dat wij het misschien niet altijd eens zullen zijn is een gegeven.