Door op 20 februari 2014

Maak kennis met Ricardo Grauwde

Maak kennis met Ricardo Grauwde

Maak kennis met Ricardo Grauwde

 

Leeftijd: 25 jaar

Woont in Almere sinds: 1988

Hobby: Reizen binnen Europa, auto’s, etentjes organiseren en politiek

Muziek: Divers, denk aan artiesten als Lana del Rey, Bertrand Belin, Memoryhouse en Air

Film: Horror!, zoals The Conjuring en de Insidious-reeks

Boek: het allermooiste boek: De martelgang van kromme Lindert – A.M. de Jong

TV: vrij weinig, voornamelijk publieke omroep

Radio: SLAM!FM

Wie ben ik?

Mijn naam is Ricardo Grauwde, kandidaat voor de GR2014, ben 25 jaar oud en woon in Almere.  In het dagelijks leven ben ik werkzaam binnen de gemeentelijke overheid als trainee. Ik vervul op deze manier verschillende opdrachten waarbij ik kan werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling en het bereiken van de doelen van de gemeente. Zo werk ik dus ook direct voor de burger. Dat vind ik een voorrecht en ontzettend uitdagend! Niet alleen op die manier probeer ik mijn steentje bij te dragen, maar ook iets duurzaams neer te zetten waar mensen écht iets aan hebben. Daarnaast ben ik in mijn vrije tijd actief als vrijwilliger voor een gezondheidsorganisatie, wat ik met ontzettend veel toewijding doe.
Waarom ik voor Almere koos?
Als kind ben ik hier opgegroeid en heb alles zien veranderen, zien groeien. Ondanks dat ik in Amsterdam ben gaan studeren ben ik teruggekomen naar dé stad van de toekomst. Voor het blauw en het groen. Dat maakt wonen en leven hier zo bijzonder; een stad in ontwikkeling met alles wat je nodig hebt binnen handbereik. Almere is een stad met veel mogelijkheden op het gebied van cultuur, werk en vrije tijd. En dat zal alleen maar beter worden in de toekomst.

 

Waarom ik voor de PvdA Almere koos?
Groeien betekent ook ontwikkelen. Dat gaat niet altijd even soepel. In tijd van economische tegenwind zie ik om mij heen dat steeds meer mensen niet goed meer kunnen meekomen. Dan ligt armoede, werkloosheid en sociaal isolement op de loer. Of denk bijvoorbeeld ook aan het huidige aanbod van betaalbare huurwoningen dat ontzettend schaars is. Kiezen voor eerlijk delen en
gelijke kansen heeft wat mij betreft topprioriteit. Er is veel werk te doen en daarom geen tijd te verliezen. Juist in deze tijden heeft Almere bevlogen, daadkrachtige en zichtbare politici nodig. Dat is waar ik voor sta. Dat is wat ik herken in de Partij van de Arbeid.

Speerpunten: waar sta ik voor?

 

Werk: de banenmotor in Almere helpen we weer op gang;

Voldoende betaalbare sociale huurwoningen en terugdringen van wachtlijsten;

Veiligheid op straat en in de buurt omhoog;

Uitgaan, cultuur en vrije tijd in Almere gevarieerder krijgen, gevarieerd houden;

Zichtbaar bestuur en politiek; herkenbaar in de stad, betrokken bij de burger;

Duurzaamheid; water, groen en stedelijke ontwikkeling in balans voor de volgende generatie

’’Vooruitgang in werk en betaalbaar wonen! Doe je mee?’’