21 september 2015

Tot nader order uitgesteld – Maak kennis met Tjeerd Herrema

Wegens persoonlijke omstandigheden is de kennismaking met Tjeerd uitgesteld. We prikken snel een nieuwe datum en zullen deze via de website bekend maken. 

Komende donderdag stemt de gemeenteraad over de benoeming van Tjeerd Herrema tot wethouder Ruimte, Wonen en Wijken. Het bestuur van de PvdA afdeling Almere wil de leden voor donderdag de mogelijkheid geven om kennis te maken met Tjeerd. Dat kan op dinsdag 22 september 2015 vanaf 17.00 uur.

PvdA leden zijn dan welkom in Café Op Twee naast het Stadhuis. Café Op Twee is gevestigd op het Stadhuisplein 2. De mogelijkheid om op 19 september 2015 kennis te maken met Tjeerd Herrema was helaas komen vervallen, omdat de Tafel op 2 wegens persoonlijke omstandigheden is afgelast.

Waarom Tjeerd Herrema wethouder Ruimte, Wonen en Wijken wil zijn in Almere
Uit mijn cv blijken mijn passies: sociale rechtvaardigheid, emancipatie en eerlijke verdeling van welvaart en welzijn als één rode lijn. Daarom heb ik ook voor de PvdA gekozen en heb in mijn vakbondswerk me sterk gemaakt voor armoedebestrijding en kansen scheppen voor hen die het door hun omgeving niet meekrijgen. Emancipatie om te kunnen zijn wie je bent via mijn werk voor het COC en de Canal Parade.

Stadsontwikkeling is mijn andere passie waar ik als bestuurder voor de PvdA vele jaren aan gewerkt heb variërend van stadsvernieuwing Indische Buurt tot gebiedsontwikkeling IJburg. En ook grote bereikbaarheidsprojecten als de Noord-Zuidlijn en de spoor- en wegverbreding naar Almere.

Wat is er dan mooier om in de stad met de grootste groeiopgave bestuurder te mogen zijn, in een kansrijke regio waar samenwerking het succes van die regio zal bepalen. Almere spreekt me zeer aan omdat er veel ruimte is voor innovatie en ruimte voor particulier opdrachtgeverschap. Mensen maken de stad is mijn motto, niet de planmakers of de bestuurders.

Dat is ook mijn insteek in de wijkaanpak: benut de kracht en ideeën van bewoners en ondernemers als basis voor vernieuwing. Naast goede woningen zal betaalbaarheid van wonen speerpunt zijn en zullen o.a. de woningcorporaties hierop uitgedaagd worden.

Er zijn de afgelopen jaren veel goede zaken in gang gezet in Almere. Een mooie basis om op voort te bouwen. Het komt de komende jaren vooral aan op goede uitvoering hiervan. Eén daarvan is de inspirerende Floriade. Een Floriade die gesteund wordt door bewoners, ondernemers en regio. Op een gezonde financiële basis en die goed past in de verdere stadsontwikkeling. Mijn ervaring met grote evenementen en projecten zoals Sail zal ik daarbij goed kunnen gebruiken.

Vanzelfsprekend wil Ik als wethouder ook zo snel mogelijk wonen in Almere, pas dan kan ik goed aanvoelen wat er speelt en leeft. Ik verwacht dit voor mijn start op 1 oktober rond te hebben.