6 januari 2016

Gezocht: mensen met politieke ambitie

De PvdA fractie biedt mensen met een interesse in de politiek een unieke kans om een aantal maanden met de fractie mee te lopen, om zo alle ins and outs van de Almeerse politiek te leren kennen. Geïnteresseerd? Lees dan verder!

Tussen 2010 en 2014 heeft de Almeerse PvdA fractie een aantal leden van de PvdA een stagetraject aangeboden om ervaring op te doen in het politieke handwerk. Ervaring die van groot belang kan zijn als je in 2017 wilt solliciteren naar een plek op de kandidatenlijst van de PvdA voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Tijdens de laatste raadsperiode hebben vijf leden de gelegenheid gehad om stage te lopen bij de fractie. Vier van deze vijf leden zijn in 2013 door de selectiecommissie voor de gemeenteraadsverkiezingen op een hoge plek op de kandidatenlijst van de PvdA geplaatst.

Uiteraard heeft dat met talent te maken, maar de opgedane ervaring met het politieke handwerk en het meedenken over actuele Almeerse vraagstukken zullen zeker ook hebben bijgedragen. Deze raadsperiode zal de fractie twee keer een stagetraject organiseren. Per traject zijn er twee stageplaatsen beschikbaar. Nu is het moment om voor één van die plekken in aanmerking te komen.

Wij nodigen iedereen met politieke ambitie, maar zonder politieke ervaring uit om voor maandag 18 januari a.s. te solliciteren naar een van de beschikbare stageplekken door een mail met je c.v. en motivatie te sturen naar kiskender@almere.nl onder vermelding van “sollicitatie stagetraject”. Voorwaarde is wel dat je lid bent van de PvdA of bereid bent om lid te worden. Om een stagetraject succesvol te kunnen doorlopen schatten wij in dat je ca. 8-10 uur per week hiervoor beschikbaar hebt. Daarbij is jouw deelname aan de fractievergadering op maandagavond verplicht.

Het stagetraject van ongeveer 5 maanden staat volledig in het teken van jouw persoonlijke ontwikkeling. Om je hierbij te helpen krijg je een mentor toegewezen. Dat zal een van de raadsleden zijn. Jouw stagetraject is voor ons succesvol als je na het stagetraject in 2017 solliciteert naar een plek op de kandidatenlijst van de PvdA voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 en door de selectiecommissie op een mooie plek bent geplaatst.

Wij zien jouw sollicitatie graag tegemoet.

Vriendelijke groeten,

Namens de PvdA fractie Almere

Ciska van Rijn, raadslid en vicefractievoorzitter
Kerim Iskender, raadslid