PvdA campagne op stoom: zeker zijn van betaalbaar wonen, werk en welzijn in Almere

17 maart 2018

Op de dag dat PvdA, GroenLinks en de SP samen een wetsvoorstel indienden om voldoende betaalbare huurwoningen in heel Nederland te waarborgen, kwamen Lodewijk Asscher en Paul Tang naar Almere. Om de deelnemers van Digg Out een hart onder de riem te steken en de verkiezingskoorts op te laten lopen.

Lodewijk en Jerzy bij DiggOut

Digg Out

De opkomst bij Digg Out was overweldigend. De ruimte van Digg Out zat afgeladen vol met deelnemers die wilden weten waar de PvdA de komende vier jaar voor wil zorgen. Jerzy Soetekouw kon melden dat de PvdA in die tijd 2.000 betaalbare huurwoningen erbij wil. Daarnaast moet er werk zijn voor iedereen. Aan discriminatie op de arbeidsmarkt heeft de PvdA een broertje dood. Daarnaast wil de PvdA dat noodzakelijke zorg ook geleverd wordt. Bij de PvdA kan de burgers zeker zijn van betaalbaar wonen, fatsoenlijk werk en noodzakelijke zorg.

Lodewijk Asscher en Jerzy Soetekouw

Betaalbaar wonen

De Almeerse PvdA loopt voorop als het gaat om het waarborgen van voldoende betaalbare huurwoningen. In Almere is al gewaarborgd dat sociale huurwoningen niet verdwijnen. Dat idee wil de PvdA nu ook landelijk invoeren. Lodewijk Asscher kon melden dat de PvdA samen met GroenLinks en de SP een wetsvoorstel heeft ingediend om te waarborgen dat elke stad voldoende betaalbare huurwoningen heeft en houdt.

PvdA Almere groepsfoto met Lodewijk Asscher en Paul Tang

De deelnemers van Digg Out hebben met wethouder Tjeerd Herrema afgesproken dat hij terugkomt voor een gesprek over de spelregels voor het verdelen van sociale huurwoningen. Na het gesprek in Digg Out zijn Lodewijk Asscher en Paul Tang de straat op gegaan om rozen uit te delen aan het winkelend publiek in het stadshart van Almere. Wethouder Tjeerd Herrema deelde 1.000 chocolade sleutels voor nog te bouwen betaalbare huurwoningen van Goede Stede uit.