Door Jerzy Soetekouw op 4 augustus 2014

PvdA in actie tegen parkeeroverlast in Muziekwijk

De bewoners in de omgeving van de Louis Armstrongweg in Muziekwijk hebben last van wildparkeerders. Na tientallen meldingen van overlast is er nog geen verbetering merkbaar. In 2009 hebben de bewoners al eerder geklaagd over de parkeerproblemen. Er is nog geen structurele oplossing gevonden. Reden voor de PvdA om vragen aan het College te stellen.

Aan de Louis Armstrongweg zijn naast een school verschillende bedrijven gevestigd. Voor bezoekers en werknemers blijken te weinig parkeerplaatsen voorhanden. Wie de auto niet op het bedrijventerrein kan parkeren wijkt uit naar de omliggende straten. De parkeerplekken in die straten raken zo volledig vol.

De bewoners geven aan niet meer te weten waar ze met hun auto moeten parkeren. Meneer J.: “Parkeren is doordeweeks voor ons een ramp, ik kan mijn auto nergens kwijt.” Scholieren en werknemers blijken hun auto op grasvelden en in grasperken te parkeren. Het groen in de omgeving heeft daar onder te lijden. “Ze rijden alles kapot, ook de in bloei staande bloemen”, aldus mevrouw P.

De PvdA heeft het resultaat van een handtekeningenactie van de bewoners in ontvangst genomen. De PvdA heeft de parkeeroverlast onder de aandacht van het college gebracht. De PvdA wil weten welke structurele oplossing zorgt voor het verdwijnen van het probleem. De PvdA kijkt vol verwachting uit naar de suggesties van het college.

Jerzy Soetekouw

Jerzy Soetekouw

“Als wethouder zet ik mij in voor een stad waarin niet naar iemands afkomst, maar naar iemands toekomst wordt gekeken. Ik wil vooruit met Almere door te investeren in de toekomst van onze stad. Investeren in de toekomst betekent investeren in kinderen en in onderwijs, maar ook in werkgelegenheid en ouderenvoorzieningen. Dat betekent dat niemand

Meer over Jerzy Soetekouw