8 september 2015

PvdA stelt vragen over onbevoegde leraren

Op de dag dat de PvdA de opvolger van wethouder Henk Mulder bekend zal maken, is de partij ook gewoon druk met andere zaken. Zo worden er nu schriftelijke vragen aan het college gesteld over onbevoegde leraren in het voortgezet onderwijs.

Die vragen worden gesteld door raadslid Jerzy Soetekouw. Als toelichting op zijn vragen schrijft Soetekouw dat er op Almeerse scholen een aantal onbevoegde leraren voor de klas staat. Bij Scholengemeenschap Het Baken is 20,3 procent van de leraren onbevoegd, bij De Meergronden 12,7 procent en bij Oostvaarderscollege 18,2. Deze scholen scoren hoger dan het landelijk gemiddelde (22,6 procent), maar bij het Echnaton is dat juist andersom. Daar is volgens de toelichting van Soetekouw 32,8 procent van de leraren onbevoegd om les te geven, ook al ontkende de school dat eerder in een reactie aan Almere Dichtbij.

Hoe dan ook wil Soetekouw nu onder andere van het college weten of zij zich er van bewust is dat er in Almere onbevoegde leraren of leraren met een te lage bevoegdheid voor de klas staan, om welke aantallen het nu precies gaat, hoe het percentage onbevoegde leraren zich verhoudt tot de verschillende lesniveaus en wat nu eigenlijk de reden is waarom het Echnaton zoveel lager scoort dan andere Almeerse scholen. Vanzelfsprekend wordt er ook gevraagd naar welke initiatieven het college neemt om het percentage onbevoegde leraren terug te dringen.

Bron: Almere Dichtbij