PvdA teleurgesteld: “Weer geen extra sociale huurwoningen”

Door Leida Höhle op 19 september 2020

Opnieuw is een initiatief van de PvdA om meer sociale huurwoningen te bouwen afgewezen door een meerderheid van de gemeenteraad. Deze week is een gebiedsvisie aangenomen voor het herinrichten van het bedrijventerrein op de Ambachtsmark. In deze plannen staat slechts 20% sociale woningbouw. Dat is wat de PvdA betreft al veel te weinig, maar die woningen worden ook nog eens op een andere plek in Almere Haven weggehaald. 

De PvdA stelde 30% sociale woningen voor zonder deze uitruil, maar dit voorstel kon niet op instemming van de gemeenteraad rekenen. Ondanks het feit dat er honderden appartementen worden gebouwd, komt er dus geen enkele sociale huurwoning bij. 

“Wij snappen het niet.” zegt raadslid Leida Höhle. “Er is een grote vraag naar extra betaalbare woningen. Alle partijen erkennen dat. Maar als puntje bij paaltje komt, stemmen ze tegen initiatieven om dit mogelijk te maken. Dat deden ze bij Overgooi, zoals wij recent hebben voorgesteld, en nu weer. Wij vragen ons af waar nu werkelijk de prioriteiten liggen. In ieder geval niet bij het bouwen van sociale huurwoningen, terwijl de wachtlijst steeds verder oploopt en nu al meer dan 10 jaar is!”

Straatbord Ambachtsmark Almere Haven

In de Ambachtsmark komt slechts 20% sociale woningbouw.

De PvdA is bovendien teleurgesteld over de manier waarop er over bewoners van sociale huurwoningen wordt gesproken. “De manier waarop bewoners van sociale huurwoningen worden weggezet door sommige partijen vinden wij ronduit schandalig. Er wordt gedaan alsof sociale huurwoningen gelijkstaan aan sociale problemen. Daarmee doe je al de hardwerkende mensen die in deze woningen wonen gewoon tekort. Sommige raadsleden lijken te vergeten dat ook verpleegkundigen, politieagenten en leraren vaak in sociale huurwoningen wonen. Maar wij geven niet op. Waar we kansen zien om meer (sociale) woningen te bouwen, zullen we voorstellen indienen om dat te doen”, aldus Höhle.

Leida Höhle

Leida Höhle

Waarom ik raadslid wil worden Voor mij is Almere de leukste stad van Nederland. Ik ben geboren en opgegroeid in Stedenwijk en woon nu al een paar jaar in Almere Poort. In de afgelopen 34 jaar heeft Almere een enorme groei meegemaakt. En ik ben trots op waar Almere nu staat. Maar het kan natuurlijk

Meer over Leida Höhle
Word lid van de PvdA!

Word lid van de PvdA!

Samen kunnen we onze idealen waarmaken.
Doe mee en word lid!