Voorzitter afdelingsbestuur

Abassin Nessar

Abassin Nessar

Over Abassin Nessar

bestuur@pvda-almere.nl

Na enkele jaren werkzaam te zijn geweest in ontwikkelingssamenwerking in het buitenland herkende ik Nederland niet meer toen ik eenmaal terug kwam. Het was niet meer de Nederland waar mijn familie en ik als politieke vluchtelingen gastvrij werden ontvangen en waar ons de kans is geboden om ons te ontwikkelen als volwaardige burgers. De toenemende verdeeldheid en verharding in de samenleving waarbij groepen lijnrecht tegen over elkaar staan heeft mij daarom ook bewogen om actief te worden binnen de PvdA .

Ik wil bouwen aan een meer activistische PvdA die de verbinding weet aan te gaan met wijken en huishoudens. Een PvdA die op een praktische en laagdrempelig wijze communiceert en een helder alternatief biedt voor rechtspopulisme en politiek pessimisme.

Ik heb een achtergrond in Politicologie en houd me in het dagelijks leven als strategisch consultant via het bedrijf BMC Groep bezig met de veranderopgave binnen het sociaal domein en met vluchtelingenbeleid van gemeenten.

Als voorzitter van de PvdA afdeling wil ik zo veel mogelijk in gesprek gaan met de leden van de PvdA over hoe we de partij afdeling in Almere nog aantrekkelijker kunnen maken voor nieuwe, bestaande en toekomstige leden van de partij.