Raadslid

Ciska van Rijn

Ruimtelijke ordening, schaalsprong, WMO & Jeugd, Almere Haven
Functie: Raadslid
E-mail: kgvrijn@almere.nl
Telefoon: 06-53697443
Woont in: Literatuurwijk
Gebied: Almere Haven
Ik ben in 1964 op de boerderij van mijn grootouders in ‘s-Graveland geboren. Ik ben dus opgegroeid tussen de dieren in de natuur en voel mij in dergelijke omgeving nog steeds zeer op mijn gemak. In het dagelijks leven houd ik mij bij een bedrijf in Almere, dat verwant is aan de grafische industrie, bezig met de financiële en personele zaken.

Sinds ik actief ben voor de PvdA heb ik in het afdelingsbestuur diverse functies bekleed, daarnaast nog vele bijeenkomsten georganiseerd en actief geweest voor HOPLA (een samenwerkingsverband van diverse Almeerse politieke partijen). Ik heb in 2003/2004 de Rosa-leergang gevolgd. Dit is een opleiding voor leden van de PvdA die zich oriënteren op een actieve rol in de politiek. Ik was één van de vijf winnaars van het afsluitende debat (200 deelnemers) en heb toen een stage bij de 2e Kamerfractie van de PvdA gewonnen.

Als je een tijdje actief bent binnen de PvdA, borrelt op een gegeven moment de vraag op: Wat wil ik in de politiek willen bereiken? Belangrijkste uitdagingen op dit moment in Almere zijn wat mij betreft: armoedebestrijding, groei van de werkgelegenheid, emancipatie en participatie van alle bevolkingsgroepen in Almere, een stringent financieel beleid bij grote projecten, aanpak vroegtijdig schoolverlaten, beleid ontwikkelen hoe om te gaan met de toekomstige vergrijzing van Almere (ja ook in de jongste stad van Nederland), een inhaalslag maken m.b.t de achterstand in sociale woningbouw en een nieuwe norming van de groep urgenten.

Tot mijn grote verrassing ben ik op 7 maart jl. niet alleen door mijn plaats op de kandidatenlijst (5e) in de gemeenteraad gekozen, maar heb ik ook van 453 Almeerders een voorkeurstem gekregen. Genoeg om ook op basis van voorkeur in de raad te worden gekozen. Uiteindelijk kwam ik als 8e, en laatste met een voorkeurstem, de PvdA-fractie van 12 personen in. Een grote overwinning van de PvdA die, terecht, veel verwachtingen bij onze kiezers heeft gewekt.

Binnen de fractie zet ik mij in voor het grootste gedeelte van de eerder genoemde punten.

Ik vind dat ik met de aan mij toebedeelde portefeuille ook het meest op mijn plaats ben. U leest het relaas van een raadslid die pas tevreden zal zijn, als ik aan het einde van de raadsperiode in 2010 tot de conclusie ben gekomen dat ik daadwerkelijk iets voor onze stad heb kunnen betekenen.

Mijn hobby’s zijn: wandelen, fietsen, film-, theater- en cafébezoek, reizen, mijn 3 katten, lezen, en muziek en dan met name U2, Rolling Stones, Anouk en Red Hot Chili Peppers maar ook De Dijk, Skik, Bløf, Ramses Shaffy, Patrick Bruel, Jacques Brel en Boudewijn de Groot.