Vice fractievoorzitter & Fractiesecretaris

Erik Theunissen

Bestuur en bestuurlijke vernieuwing, Veiligheid, Sport, Ruimte, wonen en wijken, Aanspreekpunt Almere-Centrum
Erik Theunissen

Over Erik Theunissen

Wie ben ik?

Ik ben 32 jaar en ik woon ongeveer 25 jaar in Almere. Ik ben opgegroeid in Amsterdam West en Muziekwijk Noord, nu woon ik in het mooiste stadscentrum van Nederland. Ik heb HBO Facility management gestudeerd en ik heb een tijdje aan de VU gestudeerd, maar de universiteit bleek niet mijn ding te zijn.

Ik ben een enorme sportfan. Zelf heb ik mijn hele jeugd hockey gespeeld en heb ik gezien hoe de Almeerse hockeyclub zich ontwikkelde van klein provincieclubje naar een van de grootste van Nederland. De talenten vertrokken vroeger naar Hoofdklasseclubs, nu spelen de heren zelf op het hoogste niveau. Het zou mooi zijn als meer clubs die groei zouden doormaken. Hopelijk kan het Almeers kenniscentrum voor Talent daar een rol bij spelen. Tot slot hou ik mij ook bezig met de vraag hoe we jongeren meer bij de politiek kunnen betrekken. Ikzelf ben er destijds op school enthousiast over geraakt. Hoe wordt de politiek interessant voor de jongeren van vandaag?

Waar sta ik voor?

Ik sta ervoor dat iedereen in Nederland gelijkwaardig, eerlijk en met compassie wordt behandeld. Mensen zijn niet hetzelfde, maar zijn wel gelijkwaardig en iedereen moet de kans krijgen om het meeste uit zichzelf te helen. Sommige mensen hebben daar meer hulp bij nodig dan anderen, ik vind dat de overheid de hulp moet bieden die mensen nodig hebben. Ik verzet me tegen de sarcastische en cynische houding die sommige politieke partijen hebben tegenover mensen die hulp ontvangen van de overheid. Ik geloof dat veruit de meeste mensen dat ook willen en een zinvolle bijdrage willen leveren aan zichzelf en de samenleving.

De gemeente speelt daarbij een belangrijke rol, bijvoorbeeld door middel van de wijkteams. Die moeten echter beter gaan functioneren. Maar ook de gemeente als geheel moet veranderen, ik merk te vaak dat gedacht wordt vanuit de gemeentelijke organisatie en niet vanuit de mensen in Almere.

Waarom doe ik mee met de verkiezingen?

Ik doe mee met de verkiezingen omdat ik mij wil inzetten voor mensen in Almere en omdat ik Almere een stukje mooier wil maken. De gemeente staat dichtbij mensen en juist in de gemeenteraad kan je veel invloed uitoefenen op het dagelijks leven van mensen. Zeker als je kijkt dat steeds meer taken van de overheid naar de gemeente worden overgeheveld.