Wethouder Sociaal Domein, Diversiteit & Inclusie

Jerzy Soetekouw

“Als wethouder zet ik mij in voor een stad waarin niet naar iemands afkomst, maar naar iemands toekomst wordt gekeken. Ik wil vooruit met Almere door te investeren in de toekomst van onze stad. Investeren in de toekomst betekent investeren in kinderen en in onderwijs, maar ook in werkgelegenheid en ouderenvoorzieningen. Dat betekent dat niemand aan de zijlijn mag blijven staan en dat iedereen naar vermogen bijdraagt aan de samenleving. Ik accepteer het niet als kinderen opgroeien in armoede en daardoor geen gelijke kansen hebben. ”

Even voorstellen
Ik ben Jerzy Soetekouw, wethouder WMO voor de PvdA Almere. Jerzy (spreek uit: jersje) is een Poolse naam, maar ik heb zeker geen Poolse achtergrond. Ik ben in 1988 in het AMC in Amsterdam geboren. Niet lang daarna zochten mijn ouders de nieuwbouw van Almere op en hier heb ik het grootste gedeelte van mijn jeugd doorgebracht. Mijn basisschool was de Peperbus in de Kruidenwijk en vervolgens heb ik via Het Baken en de avondschool mijn Gymnasiumdiploma gehaald. Aan de Universiteit van Amsterdam studeerde ik af als Politicoloog met als specialisme Internationale Betrekkingen. Mijn masterthesis schreef ik over de diasporawet van Suriname, het land waar mijn moeder geboren is. In Amsterdam-Zuidoost, niet ver van de plek waar mijn wieg stond, ontmoette ik mijn vrouw tijdens het doen van vrijwilligerswerk.

Inmiddels ben ik getrouwd, vader van twee zonen (uit 2012 en 2016) en woon ik met veel plezier in Noorderplassen-West. .

Ambitie
De grote politieke filosoof John Rawls zei eens: “Een goed politicus kijkt niet naar de volgende verkiezingen, maar naar de volgende generatie”. Mijn ambitie is om een goed politicus te zijn voor de stad die ik voor altijd in mijn hart heb gesloten en dus naar de volgende generatie te kijken. En wat mij betreft is dat een opdracht voor iedereen die onze mooie stad een warm hart toedraagt.

Ik hou van Almere. Ik ben een vertegenwoordiger van een van de eerste generaties die in Almere is opgegroeid en dat is ontzettend bijzonder. Als ik er bij stil sta hoeveel wij, met z’n allen, in korte tijd bereikt hebben in Almere dan voel ik me trots. Ik wil de energie en de kracht die ik in Almere voel zoveel mogelijk benutten.

Ik wil dat wij ons samen verantwoordelijk voelen voor onze stad, zodat wij onze stad goed kunnen achterlaten voor de volgende generatie. Ik wil veel ruimte geven voor jouw initiatieven, jouw kennis en voor jouw ideeën. Ik wil ervoor zorgen dat kinderen niet de dupe worden van de problemen van hun ouders. Ik wil ervoor zorgen dat iedereen krijgt waar hij recht op heeft. Ik wil ervoor zorgen dat de regels makkelijker, overzichtelijker en toegankelijker worden. Ik wil dat er voorzichtig wordt omgegaan met gemeenschapsgeld als het bijvoorbeeld gaat om de aankoop van gronden. U kunt van mij verwachten dat ik erop toe zie dat wij Almere goed achterlaten.

Wil jij mij helpen bij deze missie? Samen kunnen wij het verschil maken en Almere op de kaart zetten.