Raadslid

Judith Wijnen

WMO (lokaal en regionaal) / Jeugdwet (lokaal & regionaal) / Kunst & Cultuur
- Aanspreekpunt Almere-Haven
Judith Wijnen

Over Judith Wijnen

Wie ben ik

Ik ben Judith Wijnen, in december 61 jaar geworden en al 31 jaar woonachtig in Almere Haven. Onze kinderen hebben hier op de basisschool en middelbare school gezeten. Zij zijn inmiddels zelf al weer mama en papa en ik ben oma van 2 kleinkinderen. Van mijn moeder heb ik meegekregen dat het goed is om je in te zetten voor mensen die een extra steuntje in de rug nodig hebben. Al ruim 25 jaar werk ik naast mijn baan als vrijwilliger in diverse bestuursfuncties in Almere. Vanaf 2010 zit ik in de Adviesraad Sociaal Domein waar ik met mijn collega’s positief en kritisch de Gemeente Almere volg hoe ze de WMO, de Participatiewet en de Jeugdwet uitvoeren. In mijn werk ben ik actief om jongeren die blind of slecht zien aan een baan te helpen.

Waar sta ik voor?

Met lef, liefde en daadkracht ga ik mij inzetten voor een sociaal Almere waarin meedoen en omkijken naar elkaar normaal is. Dat betekent dat ik goed ga volgen of de wijkteams bereikbaar zijn voor hulp en ondersteuning. Kinderen en jongeren er op moeten kunnen rekenen dat ze veilig en gezond kunnen opgroeien en de aansluiting op de arbeidsmarkt gaan maken. Dat bewoners die zorg en ondersteuning nodig hebben dat snel en makkelijk voor elkaar kunnen krijgen. Ik ga initiatieven van bewoners om de stad en hun wijk leuker te maken ophalen en er met hen voor zorgen dat dit gerealiseerd kan worden.

Waarom doe ik mee?

Via de gemeenteraad kan ik nog meer invloed uitoefenen op het beleid van de gemeente Almere dan in de Adviesraad Sociaal Domein. Ik vind het heel belangrijk om Almere zo leuk en zo sociaal mogelijk te maken voor alle inwoners met welke achtergrond dan ook. Ik hoop dat we met veel zetels in de gemeenteraad een stevige stem hebben om dit waar te maken.