Raadslid, vice-fractievoorzitter

Leida Höhle

Stedelijke vernieuwing, beheer & onderhoud, duurzame stad, digitalisering, Fonds Verstedelijking Almere (FVA), onderwijs

Mijn naam is Leida Höhle. Ik ben in 1983 in Stedenwijk-Zuid geboren en woon nu al een hele tijd met veel plezier in het Europakwartier in Poort. Ik heb Almere zien uitgroeien tot een prachtige groene stad, waar al meer dan 217.000 mensen hun thuis vinden. Wij bieden een plek aan mensen met veel verschillende achtergronden, met allemaal hun eigen dromen voor de toekomst. Die toekomst vinden ze hier, in Almere. Daar ben ik trots op en ik zet me graag in om Almere voor iedereen nog een stukje mooier en socialer te maken.

In de gemeenteraad

Sinds 2018 ben ik gemeenteraadslid namens de Partij van de Arbeid, een ontzettend eervolle functie. Dit is dus mijn tweede periode waarin ik een sociaal en groen geluid kan laten horen in de gemeenteraad.

Ik ben actief voor de PvdA omdat ik het belangrijk vind dat we naar elkaar omkijken. Heel veel mensen leven hun leven op eigen kracht, maar er zijn ook veel mensen die net even wat hulp nodig hebben om weer vooruit te kunnen. Ik vind dat er een vangnet voor deze mensen moet zijn. En ook als het soms niet meteen lukt, is er een tweede of een derde kans. En misschien wel een tiende kans. Die kansen beginnen bij het onderwijs. Het is mijn volste overtuiging dat alle kinderen goed onderwijs moeten krijgen, zodat zij de best mogelijke uitgangspositie hebben om iets moois van hun leven te maken.

Verder is het de realiteit dat steeds meer mensen moeite hebben met het vinden van een betaalbaar huis. Terwijl wonen een grondrecht is. De PvdA geeft deze woningzoekenden een stem. Een stad als Almere, waar “het kán”, moet hier een oplossing voor vinden. En die oplossing zit niet in dan maar steeds kleiner bouwen. Het kan niet zo zijn dat we gezinnen in containers of “drie hoog achter” ophokken. Mijn ideaal is een Almeerse school, waarbij goede en betaalbare huizen duurzaam worden gerealiseerd in aantrekkelijke en groene wijken. Als dit aan het begin van de 20e eeuw in Amsterdam kon, kan het in de jaren ’20 van deze eeuw ook in Almere. Het vraagt wel lef én creativiteit. Maar in een pioniersstad als Almere zou dat moeten kunnen.

Maar naast dat we nú leven, hebben we ook een verantwoordelijkheid voor de generaties na ons. De keuzes die we nu maken hebben consequenties voor de toekomst. Daarom moeten we verstandige, groene en duurzame keuzes maken. Daar wil ik graag aan bijdragen. Zodat Almere ook in de komende decennia een fijne plek is om te wonen en te recreëren, waar de natuur altijd dichtbij is, kinderen veilig opgroeien en we met veel plezier samen leven.