Fractievoorzitter

Leida Höhle

Bestuur en bestuurlijke vernieuwing, Onderwijs, Publiekszaken, Beheer en openbare ruimte, Aanspreekpunt Almere-Stad West

Waarom ik raadslid wil worden

Voor mij is Almere de leukste stad van Nederland. Ik ben geboren en opgegroeid in Stedenwijk en woon nu al een paar jaar in Almere Poort. In de afgelopen 34 jaar heeft Almere een enorme groei meegemaakt. En ik ben trots op waar Almere nu staat. Maar het kan natuurlijk nog beter en nog mooier. Sinds september 2014 ben ik fractieassistent. In deze periode heb ik mee mogen werken aan de ontwikkeling van Almere. Ik heb er heel veel energie van gekregen en ik wil de komende vier jaar graag blijven bouwen aan Almere.

Wat ga ik doen?

In de komende jaren wil ik werk gaan maken van het dreigende lerarentekort en voortijdig schoolverlaten. Verder is er in Almere nog heel wat te winnen wanneer we kijken naar de inclusieve samenleving. Iedereen verdient de kans om mee te doen. Ten slotte wil ik hard werken aan het onderhoud van de stad. In de afgelopen jaren zijn hier moeilijke keuzes gemaakt, maar nu de crisis voorbij is wordt het tijd dat we weer meer gaan inzetten op hoe de stad eruit ziet. Een schone stad voelt beter en veiliger. Het zwerfvuil in Almere is mij dan ook een doorn in het oog. Daarnaast verdient de kunst in de openbare ruimte (streetart) meer aandacht en onderhoud. Als je erin investeert, moet je het ook goed verzorgen. Mijn doel is dat Almere in 2022 heel, veilig en nog schoner is.