Kandidaat raadslid #12

Omar El Boussaidi

Ik heet Omar El Boussaidi en sinds 1991 woonachtig in Almere. Eerst in Almere-Buiten en daarna verhuisd naar Almere Parkwijk. Mijn betrokkenheid bij mensen en de maatschappij is er verantwoordelijk voor dat ik eigenlijk altijd al op de PvdA heb gestemd. Sinds ik bestuurslid ben weet ik beter wat er zoal in de raad speelt en waar de pijnpunten in Almere liggen. Ik vraag mij dan bijvoorbeeld af hoe het kan dat 6.000 kinderen in Almere in armoede op moeten groeien en waarom inwoners van Almere met een ander achtergrond, ras en religie vaak worden uitgesloten bij het solliciteren naar een baan, in het uitgaansleven en bij het zoeken naar een woning. Ik vind dat niet kunnen in een land als Nederland.

Dus onlangs stond ik voor de vraag, waar kan ik op de beste manier een bijdrage leveren aan een betere stad voor iedereen. Ik heb lang getwijfeld want ook als bestuurslid zijn daar mogelijkheden toe. Uiteindelijk gaf de kans op directe invloed via de raad de doorslag. Gesteund door een sterke fractie en een degelijk bestuur ben ik ervan overtuigd dat de raad de meeste kansen biedt, daar vallen immers de beslissingen.
Natuurlijk kan de PvdA (en dat geldt natuurlijk ook voor mij als ik gekozen word) meer bereiken als wij veel zetels halen. Maar met een goed verkiezingsprogramma (als lid van de Programmacommissie heb ik daar een bijdrage aan geleverd) en een sterke, diverse lijst moet dat kunnen.

Overweegt u op 21 maart 2018 om te stemmen? Stem dan PvdA, nummer 12.