17 mei 2017, om 21:30 | De Voetnoot @ Almere

Mini-conferentie Sociale Supermarkt | 17 mei | 19.30 uur | Voetnoot Almere

In Almere werken verschillende organisaties aan een nieuw soort supermarkt voor minima: een sociale supermarkt. Het Voedselloket Almere heeft al een eigen supermarkt, waar klanten zelf hun boodschappenmand kunnen vullen en afrekenen met tegoed op een pasje. Het Almeerse samenwerkingsverband ‘Buitengewoon’ heeft als doel om voedseloverschotten te vinden en terecht te laten komen bij de mensen die dit hard nodig hebben.

De PvdA en Leefbaar Almere vinden het mooi dat deze initiatieven uit de stad zelf komen en dat de gemeente een helpende hand biedt. In dat kader nodigen wij u graag uit voor een mini-conferentie op 17 mei van 19.30-21.30 uur.

Tijdens deze conferentie willen we graag Almeerders informeren over wat een sociale supermarkt is en doet en wat daarbij succesfactoren en aandachtspunten zijn. Daarnaast willen we inwoners en organisaties uit Almere en daarbuiten met elkaar kennis laten maken, elkaar laten inspireren en met elkaar in verbinding brengen.

Inmiddels is het programma van de mini-conferentie bekend:

Programma                                                                            

19.15-19.30 uur                                Inloop

19.30-19.35 uur                                Aftrap door organisatoren Jerzy Soetekouw (PvdA) en Pim Reinders (Leefbaar Almere)

19.35-20.05 uur                                Sociale Supermarkten van Vlaardingen, Helmond en Buitengewoon Almere stellen zichzelf voor

20.05-20.15 uur                                Pauze

20.15-21.15 uur                                Panelgesprek aan de hand van vragen/stellingen

21.15-21.25 uur                                Reactie vanuit het initiatief Buitengewoon: welke lessen zijn er voor Almere?

21.25 uur                                            Afsluiting en borrel

De mini-conferentie zal niet direct een politiek vervolg krijgen. Uiteraard zullen de PvdA en Leefbaar Almere de kennis die zij opdoen wel delen met de gemeenteraad en gebruiken om hun standpunten te formuleren als de raad in de toekomst spreekt over een sociale supermarkt of daaraan gerelateerde onderwerpen.