Raadslid

Aya Selman

Maatschappelijke ondersteuning, Participatie, Werk & Inkomen, Aanspreekpunt Almere-Buiten West
Aya Selman

Over Aya Selman

Wonen in Almere is niet altijd makkelijk voor iedereen in onze samenleving. Er zijn groepen in Almere die moeilijk mee kunnen doen. Denk aan migranten, zieken en mensen met een laag inkomen. Deze mensen gaven mij de motivatie en de kracht om te besluiten mij kandidaat te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Als nieuwe Nederlander wil ik mensen vertegenwoordigen die geen stem hebben, maar van binnen schreeuwen om hulp. Aya Selman is mijn naam, een jonge gemotiveerde vrouw van 24 jaar oud. Geboren in Libanon en volwassen geworden in Nederland.

Dit land heeft veel voor mij gedaan. Ik heb hier mijn diploma als verpleegkundige mogen halen en ik woon onder een veilig dak. Ik wil graag iets terug doen, iets positiefs betekenen voor deze samenleving. Ik wil niet alleen vanuit het stadhuis praten, ik wil onder de mensen zijn en naast de mensen staan. Het is belangrijk dat je als partij grote groepen mensen kunt bereiken, een partij die rijk is aan diversiteit. Vanwege mijn achtergrond, leeftijd en genre zou ik een goed voorbeeld kunnen zijn voor een ‘Nieuw Almere’.