Fractievoorzitter

Ruud de Jonge

Fractievoorzitter, Wonen, Floriade, Financiën, Aanspreekpunt Almere-Stad Oost

Wie ben ik?

Net zoals veel Almeerders, kom ik oorspronkelijk uit Amsterdam. Ik ben in 1983 naar Almere verhuisd en heb de stad nooit meer (als woonplaats) verlaten. Ik kom uit een echt rood nest waar de PvdA, de VARA en het Parool dagelijkse kost waren. Dat laat je nooit meer los.
Almere heeft een luide rode PvdA stem nodig in de gemeenteraad. Ik hoor van mijn omgeving dat ik veel lawaai maak (en niet alleen over politiek). In mijn dagelijks leven werk ik in een complexe organisatie en het is mijn taak om moeilijke dingen simpel te maken en voor elkaar te krijgen. Deze twee eigenschappen wil ik de komende vier jaar inzetten voor een zichtbare PvdA-fractie.

Waar sta ik voor?

Voor mij draait het allemaal om de woorden: “Eerlijk delen”. We leven in een wereld waar sommigen heel veel hebben en de meesten weinig. Dat heeft veel verschillende oorzaken en ik vind dat je continu moet zoeken naar mogelijkheden om eerlijker te verdelen. Dat kan ook in Almere. En dat is nu exact de reden waarom ik mij bij de PvdA heb aangesloten.

Waarom doe ik mee met de verkiezingen?

Ik wil “Eerlijk delen” inhoud geven in de gemeenteraad. Mijn prioriteiten zijn :
1.            Meer Almeerders aan het werk met een vast arbeidscontract
2.            Meer betaalbare woningen
3.            Betere zorg met kortere wachtlijsten

Almeerders die steun nodig hebben, kunnen op mij rekenen!