Nieuws

Bodemdaling: Wat leren we van Pigmenthof en Beigepad?

door Hassan Buyatui op 12 februari 2017

In de Regenboogbuurt in Almere Buiten is de grond aan de Pigmenthof en Beigepad momenteel ernstig verzakt en nog steeds aan het verzakken. Hierover hebben de bewoners sinds 2013 verschillende keren contact gehad met de gemeente, maar de gewenste oplossing bleef uit.

lees verder »

Pilot De Vaart: Onderneemt het college voldoende acties?

door Hassan Buyatui op 10 februari 2017

In het kader van het Provinciale Herstructurering Programma (PHP) heeft de gemeente financiële steun gekregen vanuit de provincie om de kwaliteit van het bedrijventerrein De Vaart te verbeteren. Deze subsidie is niet vrijblijvend. Er is een aantal prestaties aan vastgekoppeld. De PvdA-fractie wil daarom van het college weten wat er gedaan is om de financiering

lees verder »

“PvdA kritisch over uitkomsten cliëntervaringsonderzoeken WMO en Jeugd”

door Ciska van Rijn op 9 februari 2017

Voor de PvdA is passende en kwalitatief goede ondersteuning zoveel mogelijk dicht bij huis een randvoorwaarde. Geen mens of kind mag tussen wal en schip vallen. Bij de beoordeling van de cliëntervaringsonderzoeken Maatschappelijke ondersteuning en Jeugd hebben wij ook gekeken naar wat je van een gemeente als Almere mag verwachten.

lees verder »

Even voorstellen: Aya Selman

door Aya Selman op 6 februari 2017

Tien jaar geleden ben ik vanuit Libanon naar Nederland gekomen met de hoop op een betere toekomst. Mijn Ontwikkeling is in Almere begonnen. Een mooie nieuwe stad. Ik heb in Almere de Nederlandse taal geleerd, ben geïntegreerd, heb mijn vrienden leren kennen en mijn leven opgebouwd. 

lees verder »

13 februari: Martin van Rijn bij PvdA Almere

5 februari 2017

Martin van Rijn gast van PvdA Almere. In het kader van onze lokale campagne bezoekt PvdA staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) Almere, hij is onze gast op maandagavond 13 februari. Op uitnodiging van de PvdA Almere bezoekt Van Rijn een zorginstelling voor ouderen in Almere Haven en een jeugdzorg instelling in Almere Buiten. Bij beide

lees verder »

Even voorstellen: Ruud de Jonge

door Ruud de Jonge op 5 februari 2017

Net zoals veel Almeerders, kom ik oorspronkelijk uit Amsterdam. Ik ben in 1983 naar Almere verhuisd en heb de stad nooit meer (als woonplaats) verlaten. Ik kom uit een echt rood nest waar de PvdA, de VARA en het Parool dagelijkse kost waren. Dat laat je nooit meer los. 

lees verder »

PvdA Almere maakt zich hard voor komst Vrijeschool

door Leida Höhle op 2 februari 2017

De Almeerse PvdA-fractie heeft schriftelijke vragen ingediend over de stichting van een nieuwe middelbare vrijeschool in Almere. Ondanks ruim 250 steunbetuigingen lukt het de ouderinitiatiefgroep Voortgezet Vrijeschoolonderwijs (VVO) Almere niet om zich te vestigen in de stad.

lees verder »

PvdA wil geld voor kinderen in armoede veiligstellen

door Jerzy Soetekouw op 1 februari 2017

ALMERE – Almere krijgt structureel een miljoen euro extra vanuit het Rijk om iets aan kinderen in armoede te doen, maar dan moet het college van burgemeester en wethouders daar volgens de gemeenteraadsfractie van de PvdA wel een plan voor hebben.

lees verder »

PvdA en Leefbaar Almere willen gesprek over sociale supermarkt Almere

door Jerzy Soetekouw op 24 januari 2017

Bij een sociale supermarkt kunnen mensen met een klein budget hun boodschappen tegen kostprijs doen. De Partij van de Arbeid-fractie ziet de voordelen van een sociale supermarkt voor de stad en werkt daarom al lange tijd aan het realiseren van zo’n initiatief in Almere.

lees verder »

PvdA-raadslid Hassan Buyatui: “demilitariseer mijn geboortestad”

door Hassan Buyatui op 23 januari 2017

Al-Hoceima, een stadje in het noorden van Marokko (Rif), is sinds kort wederom het toneel geworden voor militair machtsvertoon. Betogers zijn de straat op zijn gegaan om meer rechten te eisen en stellen dat mensenrechten geschonden worden. Wij gingen in gesprek met Hassan Buyatui, gemeenteraadslid van de PvdA in Almere, die in Al-Hoceima opgegroeid is.

lees verder »