Nieuws

PvdA Almere: “Jeugdboa’s in vaste dienst gemeente”

door Kerim Iskender op 30 maart 2017

Om overlast door jongeren in de stad tegen te kunnen gaan werkt de gemeente Almere met jeugdboa’s. Dit zijn handhavers met specifieke kennis en vaardigheden op het gebied van jeugd. Op dit moment worden de jeugdboa’s door de gemeente Almere ingehuurd bij een veiligheid- en beveiligingsbedrijf. Als het aan de Almeerse PvdA-fractie ligt komt daar

lees verder »

Vallen, opstaan en weer doorgaan

door Jerzy Soetekouw op 28 maart 2017

Woensdag 15 maart 2017 is een dag die ons nog lang bij zal blijven. Van 38 naar 9 zetels in de Tweede Kamer. Dat is een hard gelag. Voor mij, voor iedereen van de PvdA Almere. Maar we zijn nu twee weken verder. En we realiseren ons nu eens te meer dat we strijdbaar zijn.

lees verder »

“Almeers onderwijs moet bij de top van Nederland horen”

door Leida Höhle op 23 maart 2017

Op donderdag 23 maart a.s. gaat de Almeerse gemeenteraad opnieuw in gesprek over de Human Capital Agenda 2030, een visie die de basis zal zijn voor het Almeerse onderwijsbeleid in de komende jaren. Het College heeft in deze agenda verschillende ambitieuze plannen opgenomen.

lees verder »

“Kwijtschelding lokale belasting moet sneller”

door Jerzy Soetekouw op 22 maart 2017
Foto Omroep Flevoland

Bij de meeste Almeerse huishoudens zijn de jaarlijkse heffingen voor de gemeentelijke belastingen op de mat gevallen. Almeerders met een laag inkomen kunnen hiervoor in aanmerking komen voor kwijtschelding. Fractievoorzitter Jerzy Soetekouw van de Partij van de Arbeid heeft vorig jaar diverse klachten ontvangen over de afhandeling van deze verzoeken door de gemeente.

lees verder »

Ledenvergadering op 21 maart in Almere Buiten

19 maart 2017

Hans Ouwerkerk, PvdA’er, bestuurder en oud-burgemeester van Almere zal op deze ledenvergadering de uitslag van de verkiezingen duiden, het congres bespreken en met ons vooruitkijken naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Hieraan voorafgaand nemen we u mee in de (administratieve) route naar de gemeenteraadsverkiezingen en vragen wij u akkoord te gaan met de gepresenteerde plannen. Heb

lees verder »

Lokale omroep van de kabel

door John van der Pauw op 19 maart 2017

De Stadsomroep Almere was ooit de lokale zendgemachtigde en verzorgde uitzendingen op radio en televisie met Almeers nieuws. Nadat daar een eind aan was gekomen, heeft Media036 de zendmachtiging overgenomen. Media036 liet vorige week weten te stoppen.

lees verder »

PvdA Almere doet mee aan NL Doet

12 maart 2017

Op vrijdag 10 maart heeft de Almeerse gemeenteraadsfractie van de PvdA aan verschillende activiteiten meegedaan in het kader van NL Doet. Raadsleden Kerim Iskender en Jerzy Soetekouw hielpen in de groentetuin van het Voedselloket Almere in Almere Poort.

lees verder »

Even voorstellen: Marije Buiter

door Marije Buiter op 11 maart 2017

Hoi, ik ben Marije, 28 jaar geleden geboren en opgegroeid in Almere Haven. Sinds vijf jaar wonen mijn vriend en ik in het wilde westen, Almere Poort! In deze prille stadswijk huist de Almeerse pioniersgeest en voelen wij ons stiekem toch een beetje Almeerders van het eerste uur.

lees verder »

PvdA Almere: “Maak anoniem solliciteren norm”

door Erik Theunissen op 9 maart 2017

ALMERE – De PvdA en het CDA roepen de gemeente Almere op anoniem solliciteren in te voeren om discriminatie op de arbeidsmarkt tegen te gaan. De partijen hebben hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

lees verder »

Even voorstellen: Tarik Sahbaz

door Tarik Sahbaz op 6 maart 2017

Ik zal mijzelf even voorstellen. Mijn naam is Tarik Sahbaz, 37 jaar oud. Ik ben getrouwd en vader van 2 gezellige en vrolijke kinderen van Azra (10 jaar) en Berkay (7 jaar). Ik ben geboren in Sivas (Turkije) en opgegroeid in Amsterdam. Ik woon sinds 2005 met veel plezier in Almere-Stad. Momenteel werk ik als Leerplichtambtenaar

lees verder »