Acht dagen Europa in Almere.

20 mei 2019

Nog een paar dagen en dan mogen wij stemmen voor het Europees Parlement. Dat heeft Almere de afgelopen ruime week gemerkt.

Kati Piri

Eerst was Kati Piri (nummer 4 op de lijst voor de PvdA) in Almere. Zij sprak in De Lichtboog over de mede door de PvdA ondersteunde petitie tegen het terugkeerbeleid van de regering waar het de Yezidi’s betreft. In het gesprek met Kati werd duidelijk dat Nederland op dit gebied strenger is dan de meeste andere Europese landen en dat ook de EU geen voorstander is van terugsturen van deze groep mensen.
Kati Piri is sinds 2014 lid van het Europees Parlement namens de PvdA. Haar drijfveren liggen bij het hooghouden van democratische principes en het respecteren van mensenrechten.

Paul Tang

Daarna was de beurt aan Paul Tang (nummer 3 op de lijst voor de PvdA). Hij maakte van Almere voor een paar uur even een klein belastingparadijs. Op het Stadhuisplein ontving hij Almeerders en sprak met hen over de onrechtvaardige belastingregels voor grote bedrijven en over de macht die deze giganten hebben.
Paul Tang is sinds 2014 Europarlementariër en delegatieleider voor de PvdA. Economische en monetaire zaken heeft hij in zijn portefeuille. Een rechtvaardigere verdeling van de belastingdruk is voor hem van groot belang. In zijn boek “Dijk van Europa” geeft hij aan dat wij Europa weer moeten durven verdedigen. Hij ziet de EU als een democratische tegenkracht tegen de almacht van de markt, het grote geld en de “big data”.

Agnes Jongerius

De laatste Europarlementariër die Almere deze week bezocht was Agnes Jongerius (nummer 2 op de lijst voor de PvdA). Zij begon, samen met Nelleke Vedelaar (landelijk voorzitter van de PvdA), haar bezoek bij Almere Jungle, vervolgde met een kop koffie bij Tante Truus met een aantal Almeerse PvdA-leden en gezamenlijk werd het bezoek afgesloten op de Grote Markt waar rode rozen en flyers werden uitgedeeld en een aantal goede gesprekken werden gevoerd.
Agnes Jongerius is ook sinds 2014 Europarlementariër voor de PvdA. Zij maakt zich, ook in Europa, sterk voor de rechten van de werknemers. Niet de arbeidsmigratie is het probleem maar de uitbuiting.

Al met al kunnen wij, hoewel er zeker verbeterpunten zijn, terugkijken op een redelijk succesvolle campagne in Almere waarbij ook de lokale PvdA-ers hun beste beentje hebben voorgezet. In de komende dagen zullen wij u nog een paar keer duidelijk maken waarom een stem op de PvdA het beste voor Europa, voor Nederland en voor u is.

Stem op 23 mei PvdA (lijst 6),
voor een sociaal en rechtvaardig Europa.