21 mei 2017

Almeerse Poorters steunen VLA ruimhartig

Op vrijdag 19 mei 2017 hebben Almeerse PvdA’ers de handen uit de mouwen gestoken voor het Voedsel Loket Almere (VLA). Klanten van de nieuwe AH in Almere Poort kregen bij binnenkomst de bekende boodschappenlijst van het VLA uitgereikt door een PvdA’er. Daar hoorde de vraag bij of de klant iets kon en wilde bijdragen voor het liefdevolle werk van VLA.

Na het afreken bij de kassa kon de klant de bijdragen in natura afgeven aan een tweede PvdA’er. Die verzamelde de goederen voor VLA in bananendozen. Volle dozen kregen een plek in rekwagens. Het net sinaasappels, dat een gulle gever per abuis aanreikte, kon bij de servicebalie worden ingeruild voor contant geld. Dat geld verdween in de enige echte VLA-collectebus.

Langzaam maar zeker raakten de bananendozen gevuld met een grote diversiteit aan houdbare producten. Van tandpasta, potten groenten en pasta tot rode (volgens de gever SP)-tomatensaus in een pakje. Aan het eind van de dag kon VLA twee en een halve rekwagen vol houdbare producten ophalen. De Almeerse Poorters hebben het Voedsel Loket Almere ruimhartig gesteund.