Aya Selman nieuwe fractievoorzitter Partij van de Arbeid Almere

Door Leida Höhle op 20 juni 2024

De PvdA-fractie in Almere heeft Aya Selman unaniem gekozen tot nieuwe fractievoorzitter. Zij volgt daarmee Ruud de Jonge op, die de afgelopen vier jaar fractievoorzitter was. Selman is vereerd dat zij de fractie mag gaan leiden en zegt “Ik zie het als mijn belangrijkste taak om naar de inwoners toe te gaan, goed te luisteren en dat geluid te vertalen naar de raadzaal”. De afgelopen maanden voerde Selman namens de fractie de onderhandelingen voor het nieuwe coalitieakkoord en de vorming van het college.

Veel plannen voor een sociaal Almere

Aya Selman geeft aan dat de focus van de PvdA-fractie de komende periode zal liggen op de sociale staat van Almere en het bouwen van voldoende woningen voor Almeerders. “Mijn visie voor Almere is dat we een stad zijn waar we naar elkaar omkijken. Waar je hulp krijgt als dat nodig is. Een stad waar je je thuis voelt en waar iedereen alle kansen krijgt om zich te ontwikkelen. Helaas lukt dat nu te vaak niet. Met te veel Almeerders gaat het niet goed. Er is armoede, woningnood en eenzaamheid. Ik zie het als mijn missie om hierin te verschil te maken voor Almere, samen met de fractie en Paul Tang, onze nieuwe wethouder”.

De Jonge blijft aan als PvdA-raadslid

Ruud de Jonge is blij en enthousiast over zijn opvolger. Hij vindt het logisch dat de hoofdonderhandelaar van het nieuwe coalitieakkoord ‘Bouwen aan Almere’ deze verantwoordelijkheid van hem overneemt. De Jonge zelf blijft aan als raadslid voor de partij.

Nieuwe fase Almeerse politiek

Ook Monique Bekkenutte, voorzitter van de Partij van de Arbeid Almere, is verheugd over de nieuwe rol van Selman. Zij zegt dat er een uitstekende voorzitter staat die de fractie en de partij een impuls gaat geven. “We kennen haar als een doelgericht en constructieve teamspeler en dat is precies wat we als PvdA in deze nieuwe fase in de Almeerse politiek nodig hebben”.

Vertrouwen

Aya Selman is sinds 2018 raadslid en neemt veel ervaring mee. “Voor mijn persoonlijke ontwikkeling is het een mooie stap. De fractie heeft vertrouwen in mij en andersom geldt hetzelfde. We hebben nog veel mooie plannen in deze raadsperiode.” Aya bedankt Ruud de Jonge voor zijn inzet en verzekert dat hij het leiderschap ‘met een gerust hart kan overdragen’.

Leida Höhle

Leida Höhle

Mijn naam is Leida Höhle. Ik ben in 1983 in Stedenwijk-Zuid geboren en woon nu al een hele tijd met veel plezier in het Europakwartier in Poort. Ik heb Almere zien uitgroeien tot een prachtige groene stad, waar al meer dan 217.000 mensen hun thuis vinden. Wij bieden een plek aan mensen met veel verschillende

Meer over Leida Höhle