In memoriam Joop Prent

8 september 2018

 Op maandag 27 augustus is op 82-jarige leeftijd Joop Prent overleden.

In mijn raadsperiode heb ik Joop leren kennen als een zeer gedreven persoon die mij en anderen vaak op de huid zat. Hij noemde zichzelf graag de luis in de pels van de gemeenteraad. Kritisch, maar vooral opbouwend. Joop was een echte sociaal democraat en PvdA-er in hart en nieren.

Als een van de oprichters van het Platform Filmwijk was hij bijna dagelijks bezig met zijn buurt. Zijn inzet dwong op alle niveaus veel respect af en deze tomeloze inzet en zijn maatschappelijke betrokkenheid heeft in 2009 geleid tot benoeming tot ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Joop Prent is zijn hele leven actief geweest om zich in te zetten voor zijn medemens en zijn leefomgeving.

Als geboren Jordaner deed hij dat al op allerlei fronten en toen hij, voordat hij neerstreek in Almere, woonachtig was in de Bijlmer, liet hij ook daar volop van zich horen. Hij was daar liefst 23 jaar actief en bracht dingen tot stand waar de bewoners van nu nog de vruchten van plukken! Toen hij in 1994 naar Almere verhuisde, zette hij dit werk in de Almeerse Filmwijk voort.

Ook na mijn actieve rol in de gemeenteraad bleef ik Joop ontmoeten en ben zelfs bij hem op bezoek geweest op zijn geliefde stekkie in Frankrijk.

Ik wens Greet en familie veel sterkte. We zullen Joop missen.

Martin Wiegertjes