Door op 16 februari 2014

Maak kennis met At Kasbergen

Naam: At Kasbergen

Leeftijd: 58 jaar

Woont in Almere sinds: 1984

Hobby: Zeilen met catamaran in de winter. De “gaatjeskou” op een verlaten Markermeer relativeert elk probleem.

Muziek: Dit Is Wat Ik Wil cd van Hazes, het nummer met de uitroep: Ammehoela, ik ben een gokker! is een juweeltje in de Pop(!)muziek

Film: What’s Eating Gilbert Grape vooral door de geweldige bijrol van Di Caprio

Boek: Hallo Allemaal, M’n Moeder Die Is Kaal van een ex-wethouder en Bouwen In Een Slangenkuil van een andere ex-wethouder. Deze boeken bewijzen dat politiek mensenwerk is.

TV: Sterren springen, iedereen herinnert zich de onvergetelijke duik van Patty Brard

Radio: De Olympische Evers Staat Op met een legendarische “proost” Erika Terpstra

 

-Adri Duivesteijn, oud-wethouder PvdA:


“Wilt u de intellectuele snelheid van Croucho Marx, de verbale strijdbaarheid van Che Guevara, de bestuurderskwaliteiten van een B en W chauffeur en de betrokkenheid van Zuster Clivia, ga voor At”

 

Mijn naam is At Kasbergen, samen met Ton van Meurs heb ik het PvdA Ombudsteam opgericht. Dat deden we negen jaar geleden en het ombudswerk doe ik nog steeds. Andere PvdA-fracties in het land hebben inmiddels het idee overgenomen.

Samenwerking leidt tot de beste ideeën. Binnen de gemeenteraad organiseer ik Politicalympics, Coaliters en Raadskiën. Sportieve evenementen die fracties op een informele manier dichter bij elkaar te brengen.

Ook in mijn vrije tijd kies ik voor sportieve en sociale activiteiten. Het hele jaar door, ook in de winter, zeil ik op een catamaran, met als jaarlijks hoogtepunt een 24-uursrace in september  waarvan de opbrengst ten goede komt aan research naar multiple sclerose.

In het werk als leerkracht/directeur van speciaal onderwijs wordt mijn bovenstaande onrust door kinderen, ouders en collega’s zowel getolereerd als gewaardeerd.

Praktische, politieke doelen voor de komende raadsperiode zijn:

– voortzetting van het Ombudsteam – alle modderige trapveldjes vervangen door kunstgrasveldjes
– het Glazen Huis in 2016 naar Almere halen