Door op 1 maart 2014

PvdA in de Eilandenbuurt

Op zaterdag 1 maart 2014 is een team van vijftien PvdA’ers de Eilandenbuurt ingetrokken om in gesprek te gaan met bewoners. Met een station dichtbij is de bereikbaarheid in deze buurt uit het begin van deze eeuw in orde. Er valt nog wat te verbeteren.

Voorzieningen

Niet iedereen is blij met het aantal parkeerplaatsen per woning. Vooral tweeverdieners kunnen hun vervoermiddel niet altijd voor de deur parkeren. Het aantal winkels in de Eilandenbuurt houdt volgens bewoners niet over. Ook speelplekken voor kinderen zijn volgens de bewoners schaars.

Overlast en inbraken

Bewoners rapporteren dat inbrekers de buurt regelmatig bezoeken. Daarom zijn er veel vaker dan voorheen toezichthouders te zien in de buurt. Meer blauw op straat wordt gezien en gewaardeerd. Ook dealers zorgen voor overlast in de Eilandenbuurt. Een veiliger oversteekplek bij de busbaan wordt op prijs gesteld.

Werk

Tot slot hebben we gevraagd waar de politiek zich de komende tijd sterk voor moet maken. Het antwoord hierop was duidelijk: meer werk! Veel mensen meldden zonder werk te zitten, kennissen te hebben die werkloos waren of niet zeker te weten of hun baan zou blijven bestaan. Voor de PvdA is de boodschap duidelijk. Ook de komende vier jaar zal de PvdA moeten zorgen voor fatsoenlijk werk.

In dienst bij de gemeente

Het is niet voor niets dat de PvdA schoonmakers, beveiligers en medewerkers in de groenvoorziening weer in dienst wil hebben bij de gemeente. Dan wordt bestaansonzekerheid vervangen door bestaanszekerheid.