Door op 13 februari 2014

PvdA in Tussen de Vaarten Noord

Na Stedenwijk, de Grienden en Kruidenwijk, was de PvdA afgelopen zaterdag in Tussen de Vaarten. Gewapend met paraplu’s, warme kleren, rozen en vragenlijsten werd bewoners gevraagd naar hun eigen buurt. De reacties waren wisselend en dingen kunnen altijd beter, maar over het algemeen lijken buurtbewoners tevreden met hun buurt.

De bewoners die wij hebben gesproken waren het meest tevreden over de ruimte die Tussen de Vaarten bied. Het nadeel van al die ruimte is dat sommige mensen aangeven dat de buurt er kaal uitziet, die zouden de buurt graag wat ‘opgeleukt’ zien, bijvoorbeeld met speeltoestellen voor kinderen die nu soms een aardig stuk moeten lopen om bij een speelplaats te komen.

De belangrijkste klacht van de bewoners, hoewel dat per straat verschilt, is de overlast van hangjongeren. Daarnaast wezen bewoners op een serie inbraken tijdens een avond. Eén van de bewoners die wij hebben gesproken werkt in het welzijnswerk, zij legde ons uit dat er voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar veel te doen is, maar niet zoveel voor kinderen die ouder zijn dan 12. Die gaan daarom de straat op, hangen in bushokjes en veroorzaken daarmee overlast. De sportschool van Remy Bonjasky werd door sommigen omschreven als een positief voorbeeld en hopen dat er meer voorzieningen voor jongeren naar Tussen de Vaarten komen.

Enkele bewoners van sociale huurwoningen die wij hebben gesproken maken zich, tot slot, zorgen over de ontwikkeling van de huurprijs. Zij hebben de huurprijs de afgelopen jaren zien stijgen en maken zich zorgen over de komende jaren. Daarnaast vonden veel bewoners het hard nodig dat er gezorgd wordt voor meer werk.